Kent Konseyinden Vali Karaloğluna ziyaret

Kent Konseyinden Vali Karaloğluna ziyaret


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Van Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan ve üyelerini makamında kabul etti.
     Van Kent Konseyi 2. Olağanüstü Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Ümit Keser ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Vali Münir Karaloğlunu makamında ziyaret etti.
     Keser, Kent Konseyinin yeni dönem çalışmaları ve Büyükşehir Yasası hakkında Vali Karaloğlu ile fikir alışverişinde bulundu.
     Kent Konseyinin kentin meseleleri konusunda göstereceği duyarlılığı önemsediğini belirten Vali Karaloğlu, konseyin bir taraftan eksiklikleri gözetlerken, bir taraftan da çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.
     Yönetenlerle, yönetilenler arasında kent konseylerinin köprü vazifesi gördüğünü hatırlatan Karaloğlu, Konsey, yönetilenlerin taleplerini alıp yönetenlere götürmeli. Bazen de yönetenlerin mesajlarını alıp yönetilenlere taşıyacak. Böyle bir köprü görevinizin olması lazım. Özellikle toplumun farklı kesimlerini karar süreçlerine katmanız gerekir. Kadınlar, gençler, engelliler ve çocuk meclislerinin olması gerekir dedi.
     Vanın büyükşehir olmasıyla Kent Konseyinin il genelinde daha etkin hale geleceğini kaydeden Karaloğlu, ilçelerde de Kent Konseyinin şubeler kurulabileceğini belirtti.
     Van Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser ise faaliyet yapmak için bütçede sıkıntılarının olduğunu kaydetti.
     Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kent Konseyi Yürütme Kuruluna başarı diledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kent Konseyinden Vali Karaloğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER