Kepezde Gönül sohbetleri toplantıları

Kepezde Gönül sohbetleri toplantıları -Kepez Belediyesince her ay düzenlenen sohbete Antalya Kültür ve Sanat Vakfının kurucu üyesi Şener Akıncılar konuk oldu


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesince her ay düzenlenen Gönül sohbetlerine Antalya Kültür ve Sanat Vakfının (AKSAV) kurucu üyesi Şener Akıncılar konuk oldu.
     Kepez Kent Ormanı Kanuni Otağında düzenlenen sohbette konuşan Akıncılar, Kepezin Türkiyenin mozaik taşı olduğunu kaydetti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüye sanata ve kültürel etkinliklere verdiği destek nedeniyle minnettar olduğunu anlatan Akıncılar, sinemanın kültür algı biçimi olduğunu ifade etti.
     Amerika Birleşik Devletlerinin büyük güç olmasındaki en büyük etkenin silah ve patent sanayisi ile sinema sektörü olduğunu belirten Akıncılar, ABD yapımı filmlerin gittiği her ülkeye kültürünü taşıdığını, hala eski tip kamerayla filmlerin çekildiği Türkiyede ise kültür değeri çıkarmanın söz konusu olamayacağını kaydetti.
     Türk sinemasının 100 yılı aşan bir geçmişi bulunduğuna işaret eden Akıncılar, oyuncuların elde ettiği geliri sinemaya yatırmaması nedeniyle sektörün gelişemediğini vurguladı. Antalya Altın Portakal Film Festivalinin kurumsallaşamadığını savunan Akıncılar, festivalin yine de sinema sektörüne büyük katkı sağladığını söyledi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise sohbet kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde Gönül sohbetleri toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER