Kepezde vatandaşa 2B bilgilendirmesi

Kepezde vatandaşa 2B bilgilendirmesi -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -Göreve geldiğimiz günden itibaren 12 bin tapuyu vatandaşımıza teslim ettik. Bunların içinde 15 yıldır, 20 yıldır hatta 40 yıldır tapu bekleyenler vardı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren aralarında 40 yıldır tapu bekleyenlerin de yer aldığı 12 bin vatandaşa tapularını teslim ettiklerini bildirdi.
     Tütüncü ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Göçerler Mahallesinde vatandaşlara yönelik düzenlenen 2B ile ilgili tapu ve kadastro bilgilendirme toplantısına katıldı.
     Tütüncü, toplantıda yaptığı konuşmada, halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili sorunların yasal düzenlemeler sonunda çözümlendiğini bildirdi.
     2B sorununun Antalya için kanayan bir yara haline geldiğini ve bu sorunu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Tütüncü, Göçerler, Fatih, Çamlıbel ve Erenköy bölgelerinin de en önemli probleminin 2B olduğunu ifade etti. Seçimlerde vatandaşa 30 yıldır devam eden problemin çözümlenmesi için söz verdiklerini hatırlatan Tütüncü, yoğun çalışmaların neticesinde 2Bden kaynaklanan tapu sorunlarının aşıldığını anlattı.
     Vatandaşa verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tütüncü, Tarihi problemin çözümünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Vakıf arazilerinin vatandaşa devri konusunda da açıklama yapan Tütüncü, henüz vakıf arazileriyle ilgili takas işlemlerinin yapılmadığını, bu konuda sorunları olan vatandaşın Kepez Belediyesinden bilgi alabileceklerini kaydetti.
     Tapuların ise alanların Hazineden devir işlemleri gerçekleştikten sonra vatandaşa teslim edileceğini dile getiren Tütüncü, Göreve geldiğimiz günden itibaren 12 bin tapuyu vatandaşımıza teslim ettik. Bunların içinde 15 yıldır, 20 yıldır hatta 40 yıldır tapu bekleyenler vardı diye konuştu.
     Vatandaşın menfaati ve mutluluğu için uzun yıllar süren mülkiyet problemlerini çözüp, düzgün bir şehirleşme adımlarını attıklarını ifade eden Tütüncü, bu çalışmaların vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
    
     -Kepeze bölge hastanesi-
    
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de Antalyada hem sorunların çözümü için hem de Antalyaya yeni yatırımlar kazandırmak için çalıştıklarını bildirdi. Kepeze yaklaşık 500 dönüm alan üzerine bir büyük bölge hastanesi yapılmasının planlandığını söyleyen Köse, hastanenin Masa Dağının üzerinde Uyaroğlu Camisinin yan tarafında, Orman Bölge Müdürlüğüne ait alana yapılacağını kaydetti.
     Bölgede evi bulunan kimse olmadığını ve bu nedenle kimsenin mağdur olmayacağını ifade eden Köse, bölgeye hastane yapılması durumunda bölgenin kazançlı çıkacağını bildirdi.
     Köse, hastanenin yapımı için görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepezde vatandaşa 2B bilgilendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER