Kepez Kent Konseyi Başkanı Özsoy:

Kepez Kent Konseyi Başkanı Özsoy: -"Kepez, eskiden Antalyanın arka bahçesi olarak bilinirdi şimdi ise Antalyanın vitrini oldu"


ANTALYA (A.A) - Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülend Özsoy, Kepezin, "Antalyanın vitrini" haline geldiğini söyledi.
     Özsoy, Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sohbetlerinin konuğu oldu. Kent Ormanı Kanuni Sultan Süleyman Otağındaki sohbetin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bekir Bülend Özsoydan çok şey öğrendiğini ve kendisine saygı duyduğunu dile getirdi.
     Yerel yönetimler için kent konseylerinin önemine dikkati çeken Başkan Hakan Tütüncü, şöyle konuştu:
     "Kent Konseyi, bir kentte yaşayan herkesin görüşünü, düşüncesini, talebini ve isteğini belediyelere doğrudan iletebileceği en önemli kurumlardır. Ciddi bir mesai ile kent konseylerinde hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kent konseyimiz, bunu çok iyi şekilde yapıyor. Kurumsallaşma noktasında da önemli bir mesafe aldı. Kepez Kent Konseyimizin, kadın, gençlik ve engelliler meclislerini kurması önemli bir gelişmedir. Süreçle ilgili en büyük hayalim, hem kent konseyimizin hem de yan meclislerin ve eğitim çalışmamız olan çocuk meclislerinin kurumsal bir yapıya kavuşmasıdır."
     Özsoy da Kepez Kent Konseyinin, Türkiye ölçeğinde kuruluş mantığı açısından bir ilk olduğuna işaret etti. Kent konseylerinin sivil toplum oluşumlarının talebi üzerine kurulduğunu, konseyin Antalyada ise Başkan Tütüncünün seçim vaatlerinden olduğunu anlattı.
     Tütüncü ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerine değinen Özsoy, "Sayın Başkanın, bürokratlarının desteğiyle Kepezde çok güzel çalışmalar yapıyoruz" dedi.
     Kent konseylerinin "icracı değil, ricacı kurumlar" olduğuna işaret eden Özsoy, yönetimde rica etmenin, anlatmanın önemine değindi. Özsoy, "Bu coğrafyanın tarzında ikna olmak zaaf, ikna etmek ise bir lüks olarak algılanır. Çok şanslıyız ki Kepez Kent Konseyi olarak bu olumsuzluğu yaşamıyoruz" diye konuştu.
     Kepezde son yıllarda önemli bir değişim yaşandığını vurgulayan Özsoy, şöyle devam etti:
     "Kent Konseyi Başkanı olduktan sonra belediyeye ilk geldiğimde beni pek kimse tanımıyordu. Yüzüme garip garip bakıyorlardı. Zaman içinde bakışlar yumuşadı, daha arkadaşça oldu ve sempatik hale geldi. Artık kendimi bir Kepezli gibi hissediyorum. Eskiden (Kepeze çıkıyorum), derdim. Şimdi ise (Kepeze gidiyorum) diyorum. Misafirlerimi, Kepezde ağırlamak çok hoşuma gidiyor. Ankaradan veya başka illerden gelen misafirlerimiz, (Kepez, Antalyanın arka bahçesidir, tezi doğru mudur-) derlerdi. Kepez, eskiden Antalyanın arka bahçesi olarak bilinirdi şimdi ise Antalyanın vitrini oldu. Bunu başaran da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüdür. -
     Sohbete, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Kepez Kent Konseyi üyeleri de katıldı.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepez Kent Konseyi Başkanı Özsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER