Kerkük

Kerkük-Yumurtalık hattına yapılan terör saldırıları -Hattın Mardinin Midyat ilçesindeki bölümünde, yeni karakollar ve güvenlik noktaları oluşturulacak -Yeni güvenlik noktaları için 100 korucu görevlendirilecek


MARDİN (A.A) - Selahattin Erol - Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattının, Mardinin Midyat ilçesindeki bölümünde güvenlik önlemleri artırılarak, yeni karakollar ve güvenlik noktaları oluşturulacak.
     Türkiye sınırlarında, Şırnakın Silopi ilçesinden başlayarak Mardinden devam edip Akdenize ulaşan Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattına son dönemlerde terör örgütü PKK tarafından sık sık saldırılar düzenleniyor. 2012 yaz aylarında Şırnakın Silopi ve İdil ilçeleri ile Mardinin Midyat ilçesinde birkaç kez yapılan saldırılar ve devamındaki onarım sürecinde petrol akışı kesintiye uğramıştı. Artan saldırılar nedeniyle Midyatta yeni karakollar ve güvenlik noktaları oluşturulacağı bildirildi.
     Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, ilçeden de geçen boru hattında güvenlik önlemlerinin artırılacağını, bu konudaki çalışmalara başlandığını kaydetti.
     İlçede yeni karakollar oluşturulacağını ifade eden Kaymakam Bingöl, şunları söyledi:
     Bu karakolların kaçının oralarda oluşturulacağı daha belli değil. Biz bundan sonra 24 saat yolları ve bu gibi stratejik yerleri koruma altına alacağız. Bunun için de ilk etapta Midyatta istihdam edilecek maaşlı, sigortalı 100 korucu almayı planlıyoruz. Bu korucular genel olarak, yol kontrolü, sabotaj ihtimali olan yerlerin güvenliği için çalışacak. Bunların stratejik dağılımını yaptık. Genel itibariyle alanda zaten vardık, bundan sonra hatta güvenlik noktaları oluşturulması suretiyle daha yoğun bir güvenlik olacak. 24 saat görev başında olan arkadaşlarımızın yağmurda, çamurda barınabileceği alanlar yapacağız ve sürekli o alanlarda ekiplerimiz olacak. Asker de korucu da olacak.
     Kaymakam Bingöl, ellerindeki imkanlar dahilinde kulübelerin teknik donanımını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER