Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıldönümü

Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıldönümü -KKTCnin İzmir Konsolosu Uğur Umar: Kıbrıs Türk halkının adada huzur, güven ve refah içinde yaşaması, anavatan Türkiye için her şeyin üstünde bir olgudur


İZMİR (A.A) - Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıldönümü İzmirde de düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, KTTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, anavatan Türkiye ile kardeşliğin 38 yıl önce gerçekleştirilen barış harekatı sırasındaki gibi, hala taze ve diri olduğunu belirtti.
     Umar, şu görüşleri dile getirdi:
     Adanın eşit ortağı olarak hakkımızı korurken, barışa olan inancımızı da hiç kaybetmeden devam ettirdik. Yarım asırdan fazla Birleşmiş Milletlerin gündeminde olan bu mesele için 2004 yılında taraflara sunulmuş olan planı, kendini her zaman çözüm taraftarıymış gibi göstermek isteyen Güney Kıbrıs Rum kesimimin gerçek yüzünü göstererek ve tüm ezberleri bozarak kabul ettik.
     Tüm bu iyi niyet ve barış çabalarımıza rağmen, Rum tarafının 1 Temmuz 2012 tarihinde Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstlenmesi, bir diğer taraftan adada yaşayan her iki halkın da kabul edebileceği bir uzlaşı bulmada üzerine düşeni eksiksiz olarak yerine getiren Kıbrıs Türk halkının çağ dışı ambargolar ve çeşitli kısıtlamalara maruz kalmasının, hiçbir adalet ve hukuk düzeniyle bağdaşması mümkün değildir. AB, 2004te Kıbrıs Türküne verdiği sözlerin arkasında durmamıştır. Hala bugün, Rum şantajlarına boyun eğerek anavatan Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına karşı haksızlık yapmaktadır.
     Türkiyenin, Kıbrıs Türküne takınılan bu tavır ve tutumu hiçbir zaman onaylamadığını ifade eden Umar, Kıbrıs Türk halkının adada huzur, güven ve refah içinde yaşaması, anavatan Türkiye için her şeyin üstünde bir olgudur. Nitekim Türkiyenin AB ile olan ilişkilerini Güney Kıbrıs Rum yönetimi başkanlığında askıya alması bunu açıkça ifade etmektedir dedi.
     Umar, dünyada ilk defa uygulanacak bir proje ile deniz geçişi boru hattı vasıtasıyla Türkiyeden KKTCye yılda 75 milyon metre küp su taşınacağını, Türkiyenin, bu proje ile Kıbrıs Türkünün, Türk ulusunun bir parçası olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
     Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşçe ilişkilerin önemine işaret eden Umar, 20 Temmuz güneşinin aydınlattığı yolumuza daha bir kararlılıkla devam edeceğiz. Daha güzel yarınlara ulaşmak için her daim olduğu gibi anavatan Türkiye ile birlikte çalışacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayten Aydın
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER