Kıbrıs ve Korede Savaşanlar Derneğinden çözüm

Kıbrıs ve Korede Savaşanlar Derneğinden çözüm sürecine destek -Dernek Başkanı Narin: Ülkemizin bir bölümünde 30 yıldır devam eden çatışmalı ortamın yerini barışa bırakmasını savunuyor, akan kanın durması ve ve tüm sorunların çözüm


HATAY (A.A) - Hatay Kıbrıs ve Korede Savaşanlar Derneği Başkanı Behçet Narin, ülkenin bir bölümünde 30 yıldır devam eden çatışmalı ortamın yerini barışa bırakmasını savunduklarını, akan kanın durması ve tüm sorunların çözümü adına atılan her adımı desteklediklerini söyledi.
     Narin, dernek binasında düzenlediği toplantıda, terörün yıllardır çözüm bekleyen önemli bir sorun haline geldiğini, asıl meselenin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel olduğunu belirtti.
     Çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Narin, şöyle devam etti.
     Çözümden yanayız ve bizim çözümden anladığımız silahların susması, terör örgütünün silahları bırakmasıdır. Tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin konuya duyarlık gösterip barış adına ortak hareket etmeleri de sürece olumlu katkı sağlayacaktır. Ülkemizin bir bölümünde 30 yıldır devam eden çatışmalı ortamın yerini barışa bırakmasını savunuyor, akan kanın durması ve ve tüm sorunların çözümü adına atılan her adımı destekliyoruz diye konuştu.
     Barış ortamının yakalanmasında mevcut iktidarın atacağı adımların çözüm noktasında önemli olduğunu belirten Narin, çözüm sürecinin, seçim hesapları olmadan ülkenin geleceği adına yapılması gerektiğini kaydetti.
     Narin, terör mücadelede harcanan paranın 400 milyar dolar olduğunu belirterek bu paranın bölgenin kalkınmasına, eğitimine harcanması durumunda Türkiyenin dünyada çok farklı bir noktada olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kıbrıs ve Korede Savaşanlar Derneğinden çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER