Kılıçaslan Eğitim Kurumları 5. Ulusal Kitap

Kılıçaslan Eğitim Kurumları 5. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor


KAYSERİ (A.A) - Kılıçaslan Eğitim Kurumları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü-nün organizasyonuyla Ortaokullar ve liseler arası "Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"nın beşincisi düzenleniyor. Yarışmada dereceye girecek olan okul, öğrenci ve öğretmenlerine toplamda 22 bin liralık ödül verilecek.
     Kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek yarışma ortaokullar ve liseler arası olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak.
     Ülkemizde kitap okumayla ilgili en büyük organizasyon olan Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Kayseri Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri sınav salonlarında yapılacak.
     İlköğretim 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve liselere yönelik belirlenen "100 Temel Eser" listesinde yer alan 10ar eserden sorumlu olacak.
     Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri edebiyat dersi öğretmenlerince hazırlanan sınavda, öğrencilere çoktan seçmeli 100 soru yöneltilecek ve çözmeleri için 120 dakika süre tanınacak. Bir okulun en fazla iki öğrenciyle katılabileceği 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve koordinatör öğretmenlerine toplamda 22 bin lira para ödülü ve diğer hediyeler verilecek.
     100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması ile ilgili bilgi veren Kılıçaslan Eğitim Kurumlar Genel Müdürü Ali Köksal, "Yarışmamızın ilk 2 yılı bölgesel çaptaydı, ulusal olarak bu yıl 5incisini gerçekleştiriyoruz. Organizasyona 65 ilimizden 601 okul 1141 öğrenci ve 600 öğretmenle katılıyor. Amacımız Türkiye Okuyor kampanyasına destek vererek geleceğimizin şekillenmesine katkı sağlamak" dedi.
     Genel Müdür Köksal, bu güne kadar 7 bin 200 öğrencinin 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasına katılmak için Kayseriye geldiğinin de altını çizdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kılıçaslan Eğitim Kurumları 5. Ulusal Kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER