Kilise kurulacak ikinci konteyner kent

Kilise kurulacak ikinci konteyner kent -Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyü yakınlarında hazırlanan konteyner kentteki altyapı çalışmaları sürüyor -Kilis Valisi Süleyman Tapsız: -İnşallah 2nci konteyner kentin yapılmasına


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci - Kilisin Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyü yakınlarında hazırlanan konteyner kentteki altyapı çalışmaları sürüyor.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Kilise yapacağı ikinci konteyner kentle, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler, barınacakları bir merkeze daha kavuşacak.
     Beşiriye köyü yakınlarındaki alana 100 gün gibi kısa bir sürede kurulması planlanan AFAD Kilis Konaklama Tesisi, adeta küçük bir ilçe görünümünde olacak.
     3 bin 252 konteynerin yerleştirileceği kentte, yaklaşık 15 bin kişi barınacak. Altyapı çalışmaları tamamlanan bölgelere de konteynerler yerleştirilmeye başlandı. Kentte, 24 saat çalışma yürütülüyor.
     450 dönüm arazi üzerinde kurulan konteyner kentte, 4 okul, 2 cami, 4 sosyal tesis, 1 sağlık ocağı, 1 basın bilgilendirme odası, idari binalar, çocuk oyun alanları, su deposu, ve 7 güvenlik kulesi bulunacak. Konteyner kentin mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor.
    
     -Devlet olarak her türlü hazırlığı yapmalıyız-
    
     Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD tarafından yapılan konteyner kentin ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını belirtti.
     Çalışmaların planlandığı şekliyle devam etmesi halinde konteyner kentin 100 gün içinde tamamlanmasının planlandığını dile getiren Tapsız, İnşallah 2nci konteyner kentin yapılmasına gerek kalmadan Suriyede barış ve huzur ortamı sağlanır dedi.
     Olayların bitmesi ve Suriyelilerin bir an önce ülkelerine dönmelerini temenni eden Tapsız, şöyle devam etti:
     İnşallah yeni konteyner kent yapılmadan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine buradan yolcu ederiz. İnşallah yeni konteyner kente de gerek kalmaz. Bütün temennimiz bu. Ama yine de biz devlet olarak her türlü hazırlığı yapmak durumundayız. Yeni yapılan konteyner kent de normal sürede tamamlanırsa 100 gün içerisinde inşallah hizmete sunmayı düşünüyoruz.
     Tapsız, daha önce İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile 400 konteynerden oluşan bir mahallenin yapımına ilişkin protokol imzaladıklarını hatırlatarak, ileriki günlerde de 600 konteynerden oluşan bir mahallenin yapımına ilişkin protokol imzalayacaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kilise kurulacak ikinci konteyner kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER