Kiliste 3 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

Kiliste 3 kardeşin hayatını kaybettiği yangın -Yangında evleri kullanılamaz hale gelen Oğurlu ailesi, yakınlarının evine yerleşti -Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca aileye 2 bin lira nakdi yardım yapılarak, evlerinin iht


KİLİS (A.A) - Kiliste 3 kardeşin hayatını kaybettiği yangında mağdur olan Oğurlu ailesinden hayatta kalanlar, yakınlarının yanına yerleşti.
     Üç kardeşin öldüğü, anne ve bir kızının zehirlendiği yangın nedeniyle ailenin yaşadığı ev kullanılamaz hale geldi. Bütün eşyaları yanan aileye yakınları sahip çıktı. Yangından kurtulan baba ile 2 kardeş, dedelerinin evine sığındı.
     Dün meydana gelen yangın, bir aile dramını da ortaya çıkardı. Yangında 3 çocuğun kaybeden 6 çocuk sahibi Döne ve Reşit Oğurlunun zihinsel engelli olduğu ve ailelerinin rızasıyla evlendiği öğrenildi. Engelli maaşı alan Baba Reşit Oğurlunun bir okulda işe başlaması nedeniyle bu maaşının kesildiği ve ailenin, yakınları ve komşularının da yardımıyla geçimini sürdürdüğü öğrenildi.
     Kilis Devlet Hastanesinde tedavileri süren anne Döne ile kızı Gülşen Oğurlunun sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edildi.
     Bu arada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca aileye 2 bin lira nakdi yardım yapılarak, evlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.
     Vakfın aileye her yıl gıda ve kömür yardımında bulunduğu kaydedildi.
    
     -Çocuklar kendilerini idare edemiyor-
    
     Yangında hayatını kaybeden 3 kardeşin amcası Metin Oğurlu, okula devam edebilmeleri için yeğenlerine sahip çıkılmasını istedi.
     Ölen kardeşlerin teyzesinin oğlu Ekrem Doğan da devletten çocukların eğitimlerini sürdürebilmesi için yardım beklediklerini söyledi.
     Ailenin barınacakları bir ev ya da yanan evin tadilat edilmesini isteyen Doğan, Çünkü anne ve baba zihinsel engelli. Evleri yandığı için kalacakları yer de yok. Yetkililerin yardım etmesini bekliyoruz dedi.
     Dayılarının oğlu Duran Oğurlu ise ailenin yangının ardından sıkıntılı süreç yaşadığını söyledi.
     Devlet yetkililerinden özellikle çocuklara sahip çıkmasını isteyen Duran Oğurlu, Çünkü çocuklar, kendi kendilerini idare edemiyor. Şu anda da sahipsiz durumdalar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yardımcı olursa inanın çok sevinirim diye konuştu.
    
     -Bakan Şahine yardım çağrısı-
    
     Evin bulunduğu Barış Mahallesi Muhtarı Mehmet Berksözlü de 22 yıldır Oğurlu ailesini tanıdığını söyledi.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının aileye her yıl gıda ve kömür yardımında bulunduğunu anımsatan Berksözlü, şunları kaydetti:
     Ben de muhtar olarak AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuşu telefonla aradım. Durumu kendisine bildirdim. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin de bu aileye, bu çocuklara sahip çıkmasını bekliyoruz. Anne ve babanın zihinsel engelli olmasından dolayı yangında kurtulan çocukların başıboş kalmasını istemiyoruz.
    
     -Olay-
    
     Kiliste dün bir evde çıkan yangında, dumandan zehirlenen anne Döne (33) ile çocukları Gülşen (10), Medine (6) ve Kübra Oğurlu (14) Kilis Devlet Hastanesine kaldırılmış, Medine ile Kübra Oğurlu yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kanepede uyuduğu ifade edilen 9 aylık Halil İbrahim Oğurlu da yanarak hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kiliste 3 kardeşin hayatını kaybettiği yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER