Kınalı keklikler doğaya salındı

Kınalı keklikler doğaya salındı -Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, kene ve süneyle biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Konya, Nevşehir, Karaman ve Aksarayda toplam 4 bin 500 kınalı kekliği doğayla buluşturdu


KONYA (A.A) - Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, kene ve süneyle biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında, Konya, Nevşehir, Karaman ve Aksarayda toplam 4 bin 500 kınalı kekliği doğayla buluşturdu.
     Konyanın Derebucak ilçesinde kınalı kekliklerin doğayla buluşturulması, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Konya Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir ve Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener nezaretinde gerçekleştirildi.
     Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2012 yılı keklik programı çerçevesinde 8. Bölge Müdürlüğüne toplam 4 bin 500 kınalı keklik tahsisi yapıldığını söyledi.
     Özdemir, Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Çiftliğinden getirilen kınalı kekliklerden 750şer adedinin Nevşehir, Aksaray ve Karamanda, diğerlerinin de Konyada doğaya salındığını kaydetti.
    
     -Kene ve süneyle biyolojik savaş-
    
     Doğaya salınan bu kekliklerin kene ile beslenmesi ile biyolojik bir mücadele yapılmış olacağını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     Kekliğin süne ile mücadele kapsamında da büyük bir görevi var. Biz bu keklikleri doğaya saldığımızda 10-15 gün süreyle korunmaları büyük önem arz ediyor. Hayvanlar çiftlik şartlarında yetiştiği için bunların doğaya uyumu için Bozdağ Yaban Koyun Sahasında bir alan oluşturduk. Bir hafta kadar bu hayvanların doğaya alışmasını sağladık. Bölge insanımızın, doğa dostu avcı dernek üyelerimizin bu hayvanların korunması konusunda verecekleri destekler büyük önem taşıyor.
     Konuşmaların ardından kafeslerin kapakları açılarak, kınalı keklikler doğaya salındı.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar - Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kınalı keklikler doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER