Kırcami Bölgesini planlama hazırlama çalışmaları

Kırcami Bölgesini planlama hazırlama çalışmaları


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Güzeloluk Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Başkan Süleyman Evcilmen, ziyarette yaptığı konuşmada, Kırcami Bölgesi planlaması ile ilgili son gelişmeleri anlatarak, bölgenin plan süreci ve son gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
     Evcilmen, 2009 yerel seçimlerinden sonra, mayıs ayında 25 binlik planın hatalarını mecliste düzelterek yeniden plan yaptıklarını hatırlatarak, iki meslek odasının açtığı dava sonucunda 1/25.000lik planın iptal olduğunu belirtti.
     Evcilmen, 2010 yılının Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraları planladı. Ancak, Kırcami Bölgesi dediğimiz bu alanı bakanlık 100 binlik planda Tarımsal Planlama Alanı olarak planladı. Bu bizim beklentimiz değildi. Şimdi bu bölge ile ilgili akan sular durdu. Herkes Büyükşehir Belediyesine yüklendi dedi.
     Üst plan olan 100 binlik planın değişmesinin gerekli olduğunu kaydeden Evcilmen, 4 yeni planı Büyükşehir Meclisine getirdiklerini, planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdiklerini ifade etti.
     Evcilmen, şunları söyledi:
     Elimizde Tarım Kurulunun verdiği bir rapor var. Bu rapor bölgenin planlanmasına dönük. Biz de Ankaradan Bakanlıktan gelecek planlama yazısını bekliyoruz. Bu yazı geldikten sonra, bölge Kentsel Yerleşim Alanı olarak planlanırsa, alt planları da hemen oluşturulur. Kırcami Bölgesi planlamasının takipçisiyiz. 100 binlik ve alt planları yapıldığında bize düşen 1/1000lik planlar. Zaten önemli olan 1/1000lik plan ve 18 uygulaması. Belirlenecek emsalle bölgede imar uygulamalarını başlatırız. Ben sizlerden biraz sabır istiyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kırcami Bölgesini planlama hazırlama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER