Kırıkkale Belediyesinden kent estetiğine katkı

Kırıkkale Belediyesinden kent estetiğine katkı -Kentin en önemli caddeleri olan, Ankara, Zafer, Cumhuriyet Hürriyet ve Menderes Caddeleri yeni bir görüntüye kavuşturulurken andezit taşlarla kaplanan ve genişletilip ışıklandırılan ka


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi tarafından, kentin en önemli caddeleri olan, Ankara, Zafer, Cumhuriyet, Hürriyet ve Menderes Caddeleri yeni bir görüntüye kavuşturulurken andezit taşlarla kaplanan ve genişletilip ışıklandırılan kaldırımların, asfaltlanan yolların, caddelere farklı bir estetik kazandırdığı bildirildi.
     Kırıkkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 1 ay süren proje kapsamında 16 bin 500 metrekare andezit kaplama, 6 bin 500 metrekare andezit bordür, 450 aydınlatma direği, 200 çöp kovası ve 350 bitki ekimi yapılırken çalışmaların yapıldığı yollara da 50 bin ton asfalt döküldüğü kaydedildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Özellikle kaldırımların genişletilmesi ile merkezde halkın daha rahat bir şekilde yürüyeceği alanlar oluşturuldu. Bununla birlikte görme özürlüler içinde kaldırımlara ayrı bir bölüm yerleştirildi. Yüzlerce yıl doğal yapı taşı olarak kullanılan ve dayanıklı bir malzeme olan andezitin temel özelikleri arasında, atmosfer koşullarından, dondan ve ısı farklarından etkilenmemesi, magmatik mineral içeriği nedeniyle aşınma direncinin yüksek olması, gözenekli ve kaymaz yüzey özelliğine sahip olması, renginin solmaması, asitlerden etkilenmemesi gelmektedirdenildi.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, düzenlemelerle engelli vatandaşları unutmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Kaldırımlara çıkışlarda bedensel engelliler için rampa yaptık. Ayrıca, görme engelliler için de özel taşlar döşeterek, kaldırımları engelsiz hale getiriyoruz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra engelli vatandaşlarımız bu mekanları rahatça kullanabilecekler.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesinden kent estetiğine katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER