Kırıkkale Belediyesinden Scada sistemi

Kırıkkale Belediyesinden Scada sistemi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Scada sistemi ile kentin suyu 24 saat gözetim altında tutuluyor.
     Kentin günlük su tüketiminin yaklaşık 20 ile 22 bin metreküp olduğu Kırıkkalede, depoların günlük doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 57 civarında olduğu, depoların doluluk oranı ise şuanda 64 bin metreküp olarak belirlendiği kaydedildi.
     Kırıkkalede 7 ana deponun 5inde otomatik klorlama sistemi bulunuyor. Su kaçaklarını önlemek için 15 kişilik 5 ayrı ekip ile kenti tarayan ekipler, su patlamaları, kaçak su, borçlu bulunan abonelerin hizmetlerinin kapanması kapsamında çalışmalar yürütüyorlar.
     Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, iki faturada veya 100 liradan fazla borcu bulunanların sularının kesileceğini ifade etti.
     Koçoğlu, amaçlarının vatandaşları mağdur etmek olmadığını, su kesmekten hiç bir ekibin zevk almadığını belirterek, Kırıkkalede 72 bin abonenin olduğunu, bu sayının yüzde 10unun borçlu olduğunu kaydetti.
     Kartlı sayaç uygulamasında abone sayısının 6 bine ulaştığına ifade eden dikkat çeken Koçoğlu, ev sahibi ile kiracının bu sistem sayesinde karşı karşıya gelmediğini, normal sayaca göre kartlı sayacın yüzde 20 su tasarrufu sağladığını dile getirdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesinden Scada sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER