Kırıkkale Üniversitesinden, Çanakkalenin Türküsü etkinliği

Kırıkkale Üniversitesinden, Çanakkalenin Türküsü etkinliği -Öğrenci Konseyi Başkanı Şendal: -Her ne olursa olsun biz, bize bırakılan bu değerli mirasın sonsuza dek koruyucuları olup yaşatanları olacağız. Bu durumdan kimsenin


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, Çanakkalenin Türküsü etkinliği düzenlendi.
     Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Tunay Şendal burada yaptığı konuşmada, vatan uğruna 98 yıl önce Çanakkalede hiç düşünmeden canlarını vermiş olan aziz şehitleri anmak için toplandıklarını belirterek, Çanakkale Zaferinin Türkler için farklı bir anlamı olan savaş olduğunu kaydetti.
     Şandal, Çanakkale Zaferinin teknolojiye karşı yalnızca insan bedeninin mücadelesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Ateş ve çelik yağmuru altında yalnızca piyade tüfeği ve süngü. Teknolojiye karşı yalnızca insan bedeninin mücadelesidir Çanakkale. Sabah yemeği yok, öğle yemeği yok, akşam yalnızca üzüm hoşafı ve ekmek yenerek kazanılmış bir cephedir Çanakkale. Türk askerinin maneviyatını, milli duruşunu en güzel sembolize eden ve dünya üzerinde hiçbir örneği olmayan bir cephedir. Bugün bu değerli organizasyonda emeği geçen Tarih Topluluğunun değerli üyelerine, sadece Kırıkkale Üniversitesi olarak değil Çanakkaledeki 55 bine yakın şehit, 100 bin gazi, 64 bin hasta ve 10 bin kadar kayıp askerimiz adına da teşekkür etmek istiyorum. Her ne olursa olsun biz, bize bırakılan bu değerli mirasın sonsuza dek koruyucuları olup yaşatanları olacağız. Bu durumdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürkünde belirtmiş olduğu gibi, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.
     Etkinlikte, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi ile ilgili mektuplar, telgraf metinleri, şiirler, hikayeler ve türküler söylendi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesinden, Çanakkalenin Türküsü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER