Kırıkkale Valisi Kolat, İl Koordinasyon Kurulu

Kırıkkale Valisi Kolat, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.
     Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile il müdürleri katıldı.
     Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarınca, kent genelinde yürütülen toplam proje sayısının 333 olduğunu belirterek, bu projelerin, proje bedellerinin ise 1 milyar 864 milyon 806 bin lira, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarının ise 721 milyon 958 bin 439 lira olduğunu kaydetti.
     Projelerin 2012 program yılı ödenekleri toplam 342 milyon 98 bin 650 lira olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Gelen ödenek miktarı 280 milyon 917 bin 373 lira olup, dönem sonu itibariyle 104 milyon 388 bin 162 lira harcanmıştır. 2012 yatırım programında yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 31, gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 37 seviyesindedir. Kalan süre içerisinde planlanan hedeflere ulaşmak için çalışmaların hızlandırılması gerekir. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde ve ihale konusunda gecikmelerin olduğu görülmekte, bunları önüne geçilmesi ve gerekli hassasiyetin gösterilerek işlerin takip edilerek sonuçlandırılması gerekir. Gidemediğin yer senin değil anlayışı içinde ele alınarak takip etmediğin iş senin değildir diyebiliriz. Bunun için kendi proje ve çalışmalarınızı mutlaka takip edilerek sonuçlandırmalısınız. 2012 yılı yatırım programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilecekleri için hizmetin kalitesinden fedakarlık yapmaksızın, kaynakları etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyet gösterileceğe ve gereğinin yapılacağı inanıyor, başarılar diliyorum.
     Toplantıda, İl Planlama Müdürü Serap Akın, Koordinasyon Kurulu çalışmaları ve proje tutarları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise gerçekleştirilen proje ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, Yeşil Vadi Projesi hakkında bilgi sundu.
     Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ise kent genelinde devam eden karayolları çalışmaları hakkında bilgi vererek 8 projenin yürütüldüğünü bu projelerin büyük bölümünün tamamlandığını, Kırıkkale-Karakeçili, Konya-Kulu çalışmalarında Hacılar beldesinde bulunan araziler üzerinde kamulaştırma çalışmalarının yararlı olacağını dile getirildi. Ayrıca Karakeçili ilçesindeki karayolu ağında görülen eksikliklerin giderileceği belirtildi.
     MKE Kurumu hakkında verilen bilgide 13 projenin mevcut olduğu ve tutarlarının 457 milyon lira olduğu belirtilerek, bu projelerin gerçekleştirme oranının yüzde 13 olduğu vurgulandı.
     DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgide ise 9 projenin bulunduğu ve bunların 63 bin 597 lira olduğu belirtilerek, fiziki gerçekleşmenin yüzde 52 seviyesinde olduğu ifade edildi. Verilen bilgiler arasında Keskin Cerit Müminli Göletinin fiziki yapısının yüzde 84ünün tamamlandığı, Sulakyurtta inşaatı devam eden barajın ise yüzde 17 seviyesinde fiziki yapısının gerçekleştirildiği kaydedildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolat, İl Koordinasyon Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER