Kırklarelide kurulması planlanan termik santral

Kırklarelide kurulması planlanan termik santral -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Kurulması planlanan termik santral bölgenin doğal yapısını olumsuz yönde etkileyecektir


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kurulması planlanan termik santralin bölgenin doğal yapısını olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.
     Dibek, yaptığı yazılı açıklamada, Demirköy ilçesinin Beğendik köyünde kurulması planlanan termik santrale yöre halkının karşı çıktığını ifade etti.
     Termik santralin bölgeye zarar vereceğine dikkati çeken Dibek, şunları kaydetti:
     Kurulması planlanan termik santral longoz ormanlarının çok yakınındadır. Nükleer santral tehdidi ile karşı karşıya olan İğneada için Emba Elektrik Üretim AŞ, ithal kömür termik santrali için başvuru yapmıştır. Şirketin talebi şuan ÇED aşamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Yöre halkı ve konunun uzmanları bu konuda imza kampanyaları düzenlenmekte, ulusal ve uluslararası platformlarda santrallere karşı olduklarını vurgulamaktadır.
     Onaylanan çevre düzeni planlarında Demirköy, enerji bölgesi değildir. Bu alanlarda santral yapılabileceği ile ilgili çevre düzeni planında ve notlarında hiçbir ibare yoktur. Kurulması planlanan termik santral, bölgenin doğal yapısını olumsuz yönde etkileyecektir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklarelide kurulması planlanan termik santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER