Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklareli Kanser Savaş Derneği açıldı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Kanser Savaş Derneği açıldı.
     Yayla Mahallesi Namazgah Caddesindeki derneğin açılışına, Kırklareli vali yardımcıları Abdurrahman İnan, Erhan Türker ile Kırklareli Belediye Başkan Vekili Mithat Sazara, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel katıldı.
     Kırklareli Kanser Savaş Derneği Başkanı Mehmet Özbilen, törende yaptığı konuşmada, kanserin en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.
     Kanserin ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğunu belirten Özbilen, 52 üyesi bulunan bir dernek olarak kansere karşı bilgilendirici etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.
    
     -Polisler öğrencilerle film izledi
    
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler, Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileriyle sinemada film izledi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, daha önce hiç sinemaya gitmeyen Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polislerin birlikte film izlediği belirtildi.
     Açıklamada, öğrenciler ve polislerin daha sonra Polis Evinde Real Madrid-Galatasaray maçını izlediği kaydedildi.
    
     -Madde Bağımlılığı konferansı
    
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce, öğrencilere yönelik Madde Bağımlılığı konferansı düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memuru Ünal Şimşir, Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, madde bağımlığının ilk sürecinin merak etme ve deneme davranışıyla başladığını söyledi.
     Uyuşturucu maddelerden uzak durulması gerektiğini belirten Şimşir, Ergenlik döneminde gençler ailelerinden daha çok arkadaşlarıyla vakit geçirir. Bu süreçte en önemli faktör bu maddeleri gençlere getirecek arkadaş çevresidir. Gençlerin ve ailelerinin arkadaş çevrelerini iyi seçmeleri gerekiyor diye konuştu.
     Konferansa, Kırklareli Emniyet müdür yardımcıları Suat Hakkı Dolay, Rahmi Yılmaz, Tayfun Oktay ve Milli Eğitim Şube Müdürü Sadi Gökkaya da katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER