Kırklareli Orman İşletme Müdürü Terzi:

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Terzi: -Ormanlık alanda kasten yangın çıkaran kişi veya kişilere 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, Ormanlık alanda kasten yangın çıkaran kişi veya kişilere 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek dedi.
     Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasıyla orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri aldıklarını, bu konuda vatandaşlara da bazı görevler düştüğünü belirtti.
     Kırklarelide 119 bin hektar ormanlık alanın, 24 saat süreyle orman yangınlarına karşı gözetlendiğini ifade eden Terzi, 119 bin hektar ormanlık alan 32 muhafaza memuru, 7 motorize ekip ve 4 gözetleme kulesinden sürekli takip ediliyor. Mayadağ, Babatepe, Yoğuntaş ve Sivri Dikme gözetleme kuleleri bugün itibarıyla hizmete girdi. Gözetleme kulelerinde görevli ekiplerimiz en ufak bir durumda merkeze bilgi vererek, ekipleri en kısa sürede olay yerine sevk ediyor şeklinde konuştu.
     Terzi, vatandaşları ormanda yangına neden olacak davranışlardan uzak durmaları konusunda uyararak, Ormanlık alanda kasten yangın çıkaran kişi veya kişilere 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Orman yangınlarında birinci faktör olarak insan hataları yer alıyor. Vatandaşımız piknik sonrası kesinlikle yanık ateş bırakmamalı. Ormanlık alana yakın bölgelerde ateş yakılmamalı. Hububat hasadından sonra kesinlikle anız yakılmaması gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Önder Terzi, orman yangınlarına karşı 4 ekip ile 2 arozöz, su tankı, dozer, greyder ve kepçenin ilk müdahale için hazır tutulduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Orman İşletme Müdürü Terzi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER