Kırkpınara medya ilgisi

Kırkpınara medya ilgisi -Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu: -Biz bu ilginin, bir sonraki Kırkpınarda daha da artacağını düşünüyoruz


EDİRNE (A.A) - Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yerli yabancı medya ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, Biz bu ilginin bir sonraki Kırkpınarda daha da artacağını düşünüyoruz dedi.
     Dişlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 651incisi gerçekleştirilen Kırkpınar yağlı güreşlerine Hollanda Ad Nieuws Mediadan Elzbieta Slawomira, Çin Halk Cumhuriyeti Xinhua Ajansından Ming Chen, İtalya Espansione Medyadan Giuseppe Mancini, İran Fars Haber Ajansından Esmail Bandıdaryan, Avusturya Der Standard Gazetesinden Markus Rolf Bernath, Tataristan Haber Ajansından Ruşaniya Altay, Amerika Fodors Travelden Vanessa Hilary Larson, İsviçre Basler Zeitung Gazetesinden Jan Keetman, İngiltere Getty İmagesden Claudia Yvonne Wiens, Amerikan Bloomberg Televizyonundan Joshua Bassett, The Wall Strett Journalden Joe Parkinson ve Hanmione Nevillin gelerek görev yaptığını bildirdi.
     Medya mensuplarının şehrin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini de yerinde inceleme ve tanıma fırsatı bulduklarını belirten Dişlioğlu, Edirnenin tanıtılması yönündeki çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.
     Dişlioğlu, müdürlüklerinin Edirnede çok yeni olduğunu, buna rağmen bütün imkanları ile çalışmalarını sürdürdüklerini, gelecek yıl Kırkpınar güreşlerinin tanıtılması için ise ulusal ve uluslararası basın ile birlikte daha etkin çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
     Edirne yerel basınının Kırkpınardaki özverili çalışmasının kendisini çok etkilediğini kaydeden Dişlioğlu, Bu yıl Kırkpınarı izlemek için rekor sayıda yerli ve yabancı basın mensubu akreditasyon yaptırdı. Biz bu sayının bir sonraki Kırkpınarda daha da artacağını düşünüyoruz. Edirne Belediyesi ile birlikte yaptığımız bu ortak çalışma, bundan sonraki yıllarda daha etkin olacaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırkpınara medya ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER