Kırşehirde kadınlara kanser eğitimi veriliyor

Kırşehirde kadınlara kanser eğitimi veriliyor -Kent Konseyi, Kırşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün başlattığı Kadın Kanserlerinden Korunma eğitimi programı ile kentteki kadınlara kanser türleri ile ilgili bilgi ver


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile kadınlara kanser türleri ile ilgili eğitim veriliyor.
     Her hafta başka bir kurumda verilen Kadın Kanserlerinden Korunma eğitiminde, özellikle meme ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgi veriliyor.
     Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen eğitim programında, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) Halk Sağlığı Kanser Birisi Sorumlusu Selda Çelebi, kanser türleri, erken teşhisin önemi ve korunma yolları ile ilgili bilgi verdi.
     Çelebi, Türkiyede erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanseri ölüm sıralamasında birinci sırada. Yine Türkiyede her 8 kadından birisi meme kanserine yakalanma riski taşıyor. Kanserin erken teşhis ve tedavisi, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde çok önemli dedi.
     Eğitim programı, slayt eşliğinde yapılan anlatımın ardından kadınların soruları ile devam etti.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırşehirde kadınlara kanser eğitimi veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER