Kırşehirde vergi rekortmenleri açıklandı

Kırşehirde vergi rekortmenleri açıklandı -Petlas, 4 milyon 670 bin lira ile kurumlar vergisinde birinci oldu


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi.
     Vali Özdemir Çakacak, bir otelde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kırşehirde hizmetlerin kalitesinin her geçen gün arttığını belirterek, bu hizmetlerin yapılması için devletin vatandaştan vergi topladığını söyledi.
     Kırşehirde geçen yıl yatırımlar için genel ve katma bütçeli daireler eliyle devletin 554 milyon lira harcadığını ifade eden Çakacak, aynı yıl vergi tahakkukunun 306 milyon lira, tahsilatın ise 210 milyon lira olduğunu belirtti.
     Verginin sağlıklı toplanabilmesi için vatandaşların da kayıt dışı ile mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:
     İlimizde bölünmüş yollar yapıldı. Bu yol üzerinde beton asfalt çalışmaları devam ediyor. Adliye binamız bitti. Hastanemiz modern ve çağdaş bir hastane olarak hizmete açıldı. Buna benzer hizmetleri çoğaltabiliriz. Bu hizmetlere harcanan para 554 milyon lira. 306 milyon lira tahakkuk eden vergimiz var. 210 milyon lira da vergi tahsilatı var. Devletin topladığı vergiler, harcamalarının yüzde 41ini karşılıyor. Kırşehir için devletimiz 2012 yılında 100 liralık harcama yapmışsa, bunun 41ini vergi olarak almış.
     Çakacakın konuşmasının ardından vergi rekortmenleri açıklandı. Kurumlar vergisinde Petlas Lastik Sanayi AŞ 4 milyon 670 bin lira ile birinci, Meytaş Mermer AŞ 484 bin lira ile ikinci, Çemaş Döküm AŞ 453 bin lira ile üçüncü oldu.
     Gelir vergisinde ise 134 bin lira ile İsmail Eskihoran birinci, 127 bin lira ile Ömer Dalgalı ikinci, 112 bin lira ile İsmet Arslan üçüncü oldu.
     Törende, vergi rekortmenleri ile vergi konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödül verildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kırşehirde vergi rekortmenleri açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER