Kısa-Ca ödülleri sahiplerini buldu

Kısa-Ca ödülleri sahiplerini buldu


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivalinin ödülleri sahiplerini buldu.
     400e yakın kısa ve uzun metrajlı filmden 59 tanesinin ön değerlendirmeden geçerek finale kaldığı Festivalde 9 film ödüle layık görüldü.
     Belgesel Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, ödül töreninde yaptığı açıklamada, Kısa filmin bittiğinde izleyicisini düşündüren film olduğunu söyledi.
     Kısa filmler arasında da özellikle belgeselin sinemanın farklı bir dalı olduğunu anlatan Karslıoğlu, şunları kaydetti:
     Belgesel, kendi değerlerine sahip çıkmanın bir başka yoludur. Bu değerlere sahip çıkmak için de yaratıcılığın her an her karede olması gerekiyor. Kültürümüze sahip çıkmak ve öğrencilerin yaratıcılığını uygulamada görmek için 40ın üzerinde iletişim fakültesinde belgesel film üzerine ciddi dersler veriliyor. Özellikle SÜ İletişim Fakültesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Konya da zaten konu itibariyle belgesel filmlere önemli bir kaynak.
     İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ise festivali destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcileri ile jüri üyelerine teşekkür etti.
     Festivalde belgesel dalında 4 film, kurmaca dalında 2 film, animasyon dalında 1 film, deneysel dalda ise 2 film ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kısa-Ca ödülleri sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER