KİT Komisyonu Şanlıurfada

KİT Komisyonu Şanlıurfada -TBMM KİT Komisyonu Ceylanpınar Alt Komisyon Heyeti Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Ceylanpınar Alt Komisyon Heyeti, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençi ziyaret etti.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen ve aralarında KİT Komisyon Başkanı AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyrazın da bulunduğu 17 kişilik heyet, Vali Güvençle makamında bir süre görüştü.
     Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada KİT Komisyonu üyelerinin hafta sonunda kentte incelemelerde bulunacağını belirtti.
     Şanlıurfanın turizm ve tarım bakımından dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:
     "KİT Komisyonu üyeleri birkaç gün boyunca kentimizde bulunacaklar ve TİGEM arazilerini inceleyecekler, komisyonda görüşülen konularla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklar. Şanlıurfa dünyanın en eski kentlerinden birisi. Tek başına Türkiyenin sulanabilir arazisinin yüzde 11ini sınırlarında barındırıyor, 932 bin hektar sulanabilir arazisi var. Devletimiz 40-50 yıllık çalışmaların sonunda bu arazilerin 2 milyon 100 bin dekarını sulamaya başlamış durumda. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde inşallah bu rakam 6 milyon dekara çıkacak. Türkiyenin pamuğunun yüzde 40ını, fıstığın yüzde 50sini biz üretiyoruz. Mercimek ve buğdayda da birinci sırada bulunuyoruz. Dolayısıyla Türkiyenin tarım merkezi, tahıl ambarı Şanlıurfadır."
     KİT Komisyon Başkanı Poyraz da komisyon olarak Sayıştayın hazırladığı raporlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Şanlıurfada bulunan TİGEMin çalışmalarını komisyon olarak yerinde görmek, sorunları tespit etmek ve parlamento olarak da yapılması gerekenler varsa ona göre adımlarımızı atmak üzere çalışmalarda bulunacağız" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Halil Fidan - Yasin Dikme / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber KİT Komisyonu Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER