Kitaba ulaşmada çaresiz değiller

Kitaba ulaşmada çaresiz değiller -Elazığda yürütülen ve SODES kapsamında desteklenen Kitaba ulaşmada çaresiz değilsiniz projesi çerçevesinde ilçe merkezleri ve köy okullarına kitap dağıtılıyor -Proje Koordinatörü İl Milli Eğitim


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Kitaba ulaşmada çaresiz değilsiniz projesi çerçevesinde ilçe merkezleri ve köy okullarına kitap ulaştırılıyor.
     Elazığ Valiliği tarafından uygulanan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen projenin koordinatörlüğünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Turan Yılmaz yapıyor. SODES kapsamında desteklenen projede, 90 bin liraya 30 bin kitap, 95 bin liraya da içerisinde kitapların konulacağı rafların oluşturulduğu bir minibüs alındı.
     Kitaplar, belirlenen 30 yerleşim yerindeki okullara bir yıl süreyle dağıtılacak. İlkokul öğrencilerine çizgi roman türü kitaplar hediye edilirken, ortaokul ve liselere de, Milli Eğitim Bakanlığının Türk ve dünya edebiyatından tavsiye ettiği kitaplar dönüşümlü olarak verilecek.
     Proje koordinatörü Ahmet Turan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap dağıtımı için hafta içi 5 gün yollarda olduklarını, öğrencilerin yanı sıra köylülere de kitap verdiklerini söyledi.
     Ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verdiklerini ifade eden Yılmaz Bizim hedefimiz Elazığın 10 ilçesinde kütüphanesi olmayan, kitabı olmayan, kuş uçmaz kervan geçmez denilen köylere kitap götürmek, o çocuklara kitap alışkanlığı kazandırmak. İnşallah projemizin sonunda çocuklara en kötü ihtimalle 30 bin kitap okutmuş olacağız dedi.
     Yılmaz, projenin bu yılın kasım ayında biteceğini, en çok kitap okuyan öğrencilere altın ve bisiklet hediye edeceklerini açıkladı.
    
     -Kitaplıkta okumadığı kitap kalmamış-
    
     Kitap dağıtımı yapılan Alacakaya ilçesine bağlı Çatalca Köyü İlkokulunun öğretmeni Özgün Yalım, kırsal bir bölgede yaşadıklarını, hikaye ve kaynak kitaplarına ulaşmada çok sıkıntı çektiklerini söyledi.
     Otuz öğrencisinin olduğunu, sınıf kütüphanesinde de sadece 30 kitabın bulunduğunu, bunların da sene başından itibaren öğrencileri tarafından dönüşümlü okunduğunu belirten Yalım, Hatta bu sabah bir öğrencim gelip bana öğretmenim kitaplıkta okumadığım hiç kitap kalmamış, ne yapmalıyım- dedi. Ben de hafta sonu kendi imkanlarımla veya velilerimizin imkanlarıyla, ki sağ olsunlar onlar da ilgililer, yine yeni kitaplar alacaktık. Bugün çok güzel bir vesile oldu, yine SODES Projesi kapsamında bize yeni kitaplar geldi. Bu projeyi başlatan, devam ettiren herkese çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     İlkokul 3. sınıf öğrencisi Elif Yasak ise, hikayeleri çok sevdiğini, evde okuma yazması olmayan babaannesine kitap okuduğunu bildirdi.
     Alacakaya ilçesine bağlı Halkalı köyü Halkalı Ortaokulunda görev yapan Türkçe öğretmeni Emine Şarlı Çaparuşağı da, kırsaldaki çocukların kütüphaneye ulaşma sorunları olduğunu, projenin bu anlamda faydalı olduğunu dile getirdi.
     Halkalı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kibar Bezgin de yeni kitaplara kavuştuklarını, bunların kendi bilgi ve kültür hazinelerini geliştirmelerine yardımcı olacaklarını belirterek, bu projede hizmeti geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kitaba ulaşmada çaresiz değiller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER