Kıyafetlerini de kendileri örecek

Kıyafetlerini de kendileri örecek -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli kadınlar için örgü imalathanesi oluşturuldu -Bağışlanan 10 örgü makinesiyle oluşturulan imalathanede


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli kadınlar için örgü imalathanesi oluşturuldu.
     Suriyedeki çatışmalar ve bombardıman nedeniyle evlerini terk edip Türkiyedeki çadır kentlere yerleşen Suriyeliler, kendilerine sağlanan destekle yaşam mücadelesini sürdürürken, bir taraftan da yaşadıkları sıkıntıların çözümüne katkı sağlamaya çalışıyor.
     Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde, hayırseverler tarafından bağışlanan 10 örgü makinesi, 6 ton yün ve bir dikiş makinesiyle küçük bir imalathane hazırlandı.
     Çadır kent sakinlerinden Suriyeli örgü ustası Muammer Cindi, yaklaşık 3 ay süreyle 10 kadına makinelerle örgü örme eğitimi verdi.
     Cindi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 ay önce ülkesinden kaçarak Türkiyeye sığındığını anlattı.
     Çadırlarında bir şey yapamadan vakit geçirmenin çok zor olduğunu ifade eden Cindi, hayırseverler tarafından bağışlanan örgü makineleri sayesinde hayatının renklendiğini, adeta bir anlam kazandığını kaydetti.
     Ülkesinde de bu işi yaptığını ve olaylarla her şeyin geride kaldığını vurgulayan Cindi, imalathanede adeta eski günlerine döndüğünü dile getirdi.
     Makinelerin gelmesiyle çadır kentte kalan gönüllü 10 kadına bu makinelerin nasıl kullanıldığıyla ilgili 3 aylık kurs verdiğini bildiren Cindi, Kursun ardından çadır kent içerisindeki bir çadırı imalathaneye çevirdik ve üretime başladık. Kadınlarla birlikte imalathanede deneme amaçlı kazaktan atkıya, şaldan çocuk kıyafetine kadar birçok ürünü yaptık diye konuştu.
    
     -Suriyelilerin kıyafet ihtiyacı karşılanacak-
    
     Kursa eğitim alan 10 kadının diğer kadınlara da bu işi öğretmeye çalıştığını vurgulayan Cindi, imalathane sayesinde meslek öğrenen kadınların ilerleyen süreçte maddi kazanç elde edebileceğini söyledi.
     İmalathaneden ayda bin ürün çıkartabilecek kapasitede olduklarını ifade eden Muammer Cindi, şöyle devam etti:
     Çadır kentte yaptığımız giysilerin satışı için iş adamları ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Yaptığımız ürünün satışının yapılacağı bir pazar bulmamız halinde elde edilecek gelirin bir kısmıyla imalathanenin masraflarını karşılayabileceğiz. Bir kısmıyla da çadır kentte kalan Suriyelilere bedava kıyafetler yapacağız. Böyle bir iş imkanını bize sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyoruz.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kıyafetlerini de kendileri örecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER