Kızılcabölükte Koyun Yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığı

Kızılcabölükte Koyun Yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığı kursu


DENİZLİ (A.A) - Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, hedeflerinin beldede herkesin herhangi bir konuda en az bir sertifika sahibi olmasını istediklerini söyledi.
     Tavas ilçesine bağlı kızılcabölük beldesinde Koyun Yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığı kursu düzenlendi. Kızılcabölük Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen kursa 110 kursiyer katıldı.
     Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, açtıkları kurslarla halkın bilgi ve becerisini artırmaya çalıştıklarını belirterek, Kızılcabölükte değişik alanlarda birçok kursun düzenlenmesini sağladık. Eğitimin zamanı ve yaşı olmaz diye düşünüyoruz. Amacımız Kızılcabölük halkının bilgi ve becerisini artırmak. Kazanılan bu bilgi becerilerle halkımızın ev ekonomisine katkıda bulunabilecek duruma gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kursu başarı ile bitiren katılımcılara sertifika vereceği kursun, Tavas İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat teknisyenleri tarafından verildiği, 64 saat devam edecek Koyun Yetiştiriciliği kursunun tamamlanmasının ardından 168 saatlik süt sığırcılığı kursunun başlayacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER