KKKA hastalığıyla mücadele çalışmaları

KKKA hastalığıyla mücadele çalışmaları -Tuncelide büyük ve küçükbaş hayvanlar hastalığa neden olan kenelere karşı ilaçlanacak


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla mücadele çalışmaları kapsamında bazı tedbirler alınacağı belirtildi.
     Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, KKKA hastalığın kentte Nisan ve Ekim aylarında görüldüğü, Haziran ve Temmuzun ise vakanın en fazla yaşandığı aylar olduğu ifade edildi. Hastalıkla ilgili bilgilerin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tunceli hastalık açısından riskli 20 il arasındadır. Geçtiğimiz yıl ilimizde 7 vaka görülmüştür, 2013 yılında ise yeni vakaların olacağı beklenmektedir. Bu nedenle müdürlüğümüz çalışanları tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi KKKA hastalığı açısından özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı hastalıktan korunma yolları ve kene tutunması durumunda yapılacaklarla ilgili bilgilendirme amaçlı saha çalışmalarımız başlamıştır.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle ortak çalışma yapılarak büyük ve küçükbaş hayvanların kenelere karşı ilaçlanacağının belirtildiği açıklamada, vatandaşlarında hastalıktan korunmak için hassas olmaları istenildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Serhat Zafer
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber KKKA hastalığıyla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER