KKTC Maliye Bakanı Tatardan, Bursa Valisi

KKTC Maliye Bakanı Tatardan, Bursa Valisi Harputa ziyaret -Bakan Tatar: Türkiye güçlendikçe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de güçlenecektir


BURSA (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye güçlendikçe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de güçlenecektir dedi.
     Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ersin Tatar, Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Tatar, Türkiyenin her alanda geliştiğine dikkati çekerek, Türkiye, ekonomik krizin dünyayı sardığı bir dönemde ilk çeyrekte yüzde 3ün üzerinde bir büyüme ile sürpriz bir gelişme ile bir kez daha gücünü ortaya koymakta. Enflasyon rakamları düşmekte. Türkiye güçlendikçe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de güçlenecektir diye konuştu.
     Türkiyenin büyük gelişiminin ardından Bursanın da sanayisi, endüstrisi ve ihracatıyla Türkiyede gelişimin öncüsü olarak ortaya çıktığını vurgulayan Tatar, Kuzey Kıbrısta bunları izlemek bizim için bir gurur kaynağı. Türkiyenin gelişmesinin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile de ilişkilerin de gelişmesi çok önemli dedi.
     Türkiyedeki gelişmelerin kendilerine ışık tuttuğunu, Türkiye ile ilişkilerin yanında Bursa ile ilişkilerin gelişmesinin de çok önemli olduğunu dile getiren Tatar, Bursalıları en azından tatillerini geçirmek için KKTCye davet etti.
     Vali Şahabettin Harput ise Kuzey Kıbrıs bizim her şeyimiz. Bu nedenle biz Bursalılar olarak, Kuzey Kıbrısta hizmet etmeyi ve görev yapmayı kendimize bir görev sayarız. Çünkü oranın gücü bizim gücümüzdür. Dolayısıyla sizin bu ziyaretiniz Bursa ile Kuzey Kıbrıs arasındaki çok yönlü ilişkilerin gelişmesine destek olacaktır ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Vali Harput, Ersin Tatara İznik çinisi ve ipek, Tatar ise Harputa el işlemesi tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber KKTC Maliye Bakanı Tatardan, Bursa Valisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER