Kocaelide arıtma tesisi yatırımları

Kocaelide arıtma tesisi yatırımları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresince yerel su kaynaklarını değerlendirmek ve bu kaynaklardan beslenen bölgelere arıtılmış içmesuyu sağlamak için Gölcük ilçesinde Değirmendere, Karamürsel ilçesinde ise Valideköprü içmesuyu arıtma tesisleri inşa edildiği bildirildi.
     Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, daha önce Gebze Denizli göleti ile Kandıra Hira, Kartepe Avluburun, Derince Kaşıkçı, Karamürsel Osmaniye ve Körfez Alihocalardaki kaynak sularını arıtan arıtma tesislerinin inşa edildiği hatırlatılarak, Yuvacık barajı arıtma tesisi ve yeni yapılan tesislerle il geneline arıtılmış ve sağlıklı içmesuyu sağlanıldığı kaydedildi.
     Yerel su kaynaklarını değerlendirmek için projelendirilen ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından jüri ödülü ile ödüllendirilen İSU-TİP 100 içmesuyu arıtma tesisinin il genelindeki yerel su kaynaklarında uygulandığı yer alan açıklama, şöyle devam etti:
     Karamürsel Semetler Valideköprü bölgesi ile Gölcük Değirmenderenin üst kısımlarında yer alan yerel kaynak sularını arıtmak için bölgede İSU TİP 100 içmesuyu arıtma tesisleri inşa ediliyor. İki arıtma tesisinin betonarme ve mekanik çalışmaları devam ediyor. Karamürsel Valideköprü bölgesinde ayrıca bu çalışma kapsamında İnebeyli Taşağıl, Yalakdere ve Semetler bölgelerinde her biri 200 metreküp kapasiteli 3 deponun imalat çalışmaları da sürüyor. Tesislerle depoların inşaatları Haziran ayında tamamlanarak işletmeye alınarak bölgelere sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu sağlanacak.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide arıtma tesisi yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER