Kocaelide çöp suları yollara akmayacak

Kocaelide çöp suları yollara akmayacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıklarını Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ) Genel Müdürlüğünce, evsel çöplerin toplanması sırasında dökülen çöp sularını önlemek amacıyla toplantı düzenlendi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamada, İZAYDAŞ Genel Müdür Muhammet Saraçın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, konuyla ilgili olarak ilçe belediyeleri temizlik işleri müdürleri ve temizlik işini yürüten yüklenici firma yöneticileriyle bir araya gelindiği kaydedildi.
     İZAYDAŞa hafta içi günde ortalama 180, hafta sonu ise 100 evsel çöp aracının giriş yaptığı ifade edileren açıklamada, çöp sızıntı suyu toplama tankının çatlak veya vanalarının açık bırakılması nedeniyle, özelikle İZAYDAŞa gidiş yollarında çevre ve halk sağlığı için bir sorun haline dönüşmeye başladığı bildirildi.
     Açıklamada, görüşlerine yer verilen Saraç, atık yönetimi konusundaki konumu ve sorumluluğu gereği sorunu çözüme kavuşturmak zorunda olduklarını belirterek, çöp sızıntı sularının çevreye kötü koku yaydığını, sineklerin çoğalmasına da neden olduğunu ifade etti.
     Suların döküldüğü yerleri yıkatmak zorunda kaldıklarını bunun da ilave iş gücü ve maliyet olduğunu dile getiren Saraç, konuyla ilgili kurallara uyulması konusunda yönetici ve araç sürücülerinden hassas olmalarını talep ettiklerini bildirdi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Toplantıda, araçların çöp suyu sızdırmazlık tertibatlarının kontrolünün yapılması, yükünü depolama alanına boşaltan çöp kamyonlarının İZAYDAŞ bünyesinde oluşturulan teker yıkama ünitesini mutlak surette kullanması ve çöp toplama işiyle ilgili önümüzdeki dönem yapılacak ihalelere eski model araçların çalıştırılmaması yönünde bir maddenin eklenmesi kararı alındı. Ayrıca çöp aracı sürücülerinin tesise geliş yolu üzerinde trafik kurallarına azami derecede uymaları gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: MUrat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide çöp suları yollara akmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER