Kocaelide kadın cinayeti

Kocaelide kadın cinayeti -Boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurularak Gebzedeki özel bir hastanenin önüne bırakılan kadın hayatını kaybetti -Kaçmaya çalışırken hastanenin güvenlik görevlilerince yakalanan koca tutuklandı


KOCAELİ (A.A) - Boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurularak Gebzedeki özel bir hastanenin önüne bırakılan kadın hayatını kaybetti, kaçmaya çalışırken yakalanan koca tutuklandı, ölen kadının ailesi kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı.
     Gebze ilçesindeki özel bir hastaneye araçla gelen Volkan C, ağır yaralı haldeki eşi Mehtap Cyi (25) hastanenin önüne bırakarak kaçmak istediği sırada hastanenin güvenlik görevlilerince yakalandı.
     Başından silahla vurulan Mehtap C, özel hastanedeki ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği başka bir hastanede hayatını kaybetti.
     Güvenlik görevlilerince polise teslim edilen Volkan C, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
     Ölen kadının ablası Meryem Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce evlenen kız kardeşinin son döneme kadar eşinden şiddet gördüğü hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, 17 Temmuz 2012de kendisine sığınan kız kardeşinin eşinden şiddet gördüğünü ve boşanmak istediğini söylemesiyle konudan haberdar olduklarını kaydetti.
    
     -Savcılık uzaklaştırma kararı vermiş-
    
     Savcılığa suç duyurusunda bulunarak boşanma davası açtıklarını dile getiren Bülbül, Volkan C. hakkında eşinden uzaklaştırma kararı verildiğini anlattı.
     Bülbül, kız kardeşi Mehtap ve 4 yaşındaki kızı Belinay ile 6 aydır birlikte yaşadıklarını dile getirerek, şunları bildirdi:
     Kardeşim 17 Ocakta işe gitti. Öğlen avukatımla görüşeceğim diyerek iş yerinden çıkmış ama tehdit yoluyla Volkanın yanına gittiğine eminim. Akşam saatlerinde eşi annemi aradı. Kızınız yanımda diye. Annem de inanmayarak telefonu Mehtapa vermesini istemiş. Kardeşim de ağlayarak anne beni götürüyor diyor. Bunu duyduktan sonra Ümraniye Polis Merkezine gittik, sabaha kadar oradaydık. Her şeyi kendilerine anlattık. Bizden sadece ifade aldılar. Polise eşinin psikolojik sorunları var, şiddet sonucu aralarında boşanma davası var, çağrılı koruması var dedik. Polisler de sinyallerin bulunması için Ankaradan onay gelmesi gerekiyor dedi.
    
     -Kafasında 3 kurşun bulundu-
    
     Kayıp olduğu 3 gün boyunca kardeşiyle telefonda görüştüklerini ifade eden Bülbül, nerede olduğunu sorduklarında ise telefonun kapandığını aktardı.
     Bülbül, son görüşmelerinde kardeşinin annesine beni anlamıyor musunuz- dediğini belirterek, kendi imkanlarıyla Mehtap Cyi bulmaya çalıştıklarını, durumu savcılığa dilekçeyle ilettiklerini belirtti.
     Eniştesi Volkanın erkek kardeşine telefonla ulaştığını kaydeden Bülbül, Kendisi bana, Arabayı beraber kiraladık ama yanında silah var. Ben korkuyorum, Mehtapı vurur diye, baskı yapamıyorum dedi. Bunu öğrendikten sonra polise konuştuğum kişinin bilgilerini, telefon numarasını hemen aktardım. Fakat bilgileri verdikten birkaç saat sonra kardeşimin haberi geldi diye konuştu.
     Ağabeyini telefonla arayan Volkan Cnin Dilovasındaki ormanlık alanda öldürdüğü kız kardeşinin cenazesini almasını istediğini anlatan Bülbül, Ancak daha sonra kardeşimi getirip Gebzede hastanenin kapısına bırakmış, kaçmaya çalışırken yakalandı ifadesini kullandı.
     Hastanede yapılan kontrolde kardeşinin kafasında 3 kurşun tespit edildiğini belirten Bülbül, Ameliyatta bir kurşunu çıkartamadılar. Ameliyat sonrasında makineye bağlıydı, beyin ölümü gerçekleşmişti dedi.
     Bülbül, konunun takipçisi olacaklarını ve kardeşinin bulunamamasında ihmali olan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.
    
     -Organları bağışlanacak-
    
     Bülbül, kız kardeşinin organlarını bağışlayacaklarını vurgulayarak, olaylar nedeniyle çok üzgün olduklarını ancak üzgün olan başka insanları sevindirmek istediklerini söyledi.
     Organ nakli olacak kişilerle karşılaştıklarında kız kardeşini görmüş kadar mutlu olacağını ifade eden Bülbül, organ bağışı konusunda aile olarak ortak karar aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide kadın cinayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER