Kocaelide kalp krizine vakalarına karşı özel

Kocaelide kalp krizine vakalarına karşı özel ekip -KOÜde oluşturulan özel bir ekip, kentte kalp krizi geçiren hastalara ani müdahalede bulunarak hayati tehlikeleri atlatmalarına yardımcı oluyor -Kentte bu yıl içerisinde kalp krizi g


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde oluşturulan İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimindeki özel bir ekip, kentte kalp krizi geçiren hastalara ani müdahalede bulunarak hastaların hayati tehlikelerini atlatmalarına yardımcı oluyor.
     İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Biriminde, Prof. Dr. Ertan Ural, Doç. Dr. Göksel Kahraman, Doç. Dr. Teoman Kılıç ve Doç. Dr. Ulaş Bildiriciden oluşan ekip, bu yıl içerisinde kalp krizi geçiren 300 hastaya müdahale etti.
     Kocaeli Valiliği, KOÜ, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Hizmetleri ile yürütülen ortak proje kapsamında, kalp krizi geçiren hastaların tıkanan damarını açmak için anjiyo laboratuvarlarına alınarak kısa bir süre içerisinde kalp kasında kalıcı hasar veya ani ölüm gelişmeden hayati tehlikesini büyük ölçüde ortadan kaldırılıyor.
     KOÜ Tıp Fakültesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi ve İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Ural, üniversite bünyesinde verilen bu hizmetin halk sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, bu sayede birçok hastanın kalp yetersizliği, ölümcül ritim bozuklukları gibi kalp krizi ile ilişkili ani ve ciddi komplikasyonlar gelişmeden başarıyla tedavi edildiğini söyledi.
     İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teoman Kılıç ise en iyi tedavi yönteminin tıkalı olan damarı bir an evvel açmak olduğunu anlatarak, Kalp krizinde erken müdahalenin hayat kurtardığını bildirdi.
     Yaklaşık 2 yıldır hizmet veren özel birimin, günün her saatinde gelen kalp krizi vakalarına müdahale ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide kalp krizine vakalarına karşı özel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER