Kocaelide yol yapım çalışması

Kocaelide yol yapım çalışması


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Gölcük ilçesinde yapımı sürdürülen köprülü kavşağın ikinci şeridi trafiğe açıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şehir trafiğini akıcı hale getirmek için projeler uygulandığı belirtilerek, Gölcük 2 kavşağının transit geçiş sağlayarak bölgedeki trafik yükünü azaltacağı kaydedildi.
     Trafik ışıklarının bulunmadığı köprülü kavşağın trafik yoğunluğunun önüne geçeceği ifade edilen açıklamada, D-130 karayolu üzerindeki kavşaktan araçlar durmadan yollarına devam ettiği bildirildi.
     Açıklamada, köprülü kavşağın kuzey-güney yönünde uzanan Karaağaç Caddesi ve İlhan Tuba Caddesinden ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanmasında da etkili olacağı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Proje kapsamında D-130 karayolu altından kuzey-güney yönünde yapılan yolda çalışmalar sürüyor. Yan yollarda ve yaya yollarında düzenlemeler devam ediyor. Yan yolların tamamlanmasıyla kavşak bütünüyle hizmete girecek. Proje kapsamında 75 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yapıldı. Köprülü kavşakta 5 bin metreküp beton, 450 metreküp ön germeli kiriş, 500 ton demir ile 2 bin metreküp taş duvar kullanıldı. Köprüye 25 bin ton da asfalt serildi. 44 metre uzunluğundaki köprü, 2 açıklıklı gidiş-geliş, 5,5 metre olarak inşa edildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide yol yapım çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER