Kocaeli Büyükşehirden Obezite eğitimi

Kocaeli Büyükşehirden Obezite eğitimi -Sosyal Medya, insanları hareketsiz bir yaşama itiyor ve obeziteye neden oluyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde düzenlediği Beslenme ve Obezite eğitimleri devam ediyor.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, Türkiyede hızla artış gösteren obezitenin önlenmesi için gerçekleştirilen eğitimlerin KO-MEK kursiyerlerine verildiği bildirildi.
     Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğünün yürüttüğü Beslenme ve Obezite eğitimlerine, KO-MEK kursiyerleri büyük ilgi gösterdi. Çeşitli video görselleriyle Obezite, hareketli yaşam gibi konuların ele alındığı eğitimlerde beslenme konusu ele alındı. Kursiyerlerle bilgi alışverişi yapılarak günlük hayattan deneyimler paylaşıldı.
     Eğitimlerde Obezitenin en fazla Amerikada görüldüğünü, Türkiye için de tehlike çanlarının çaldığını önemle vurgulandı. Sosyal Medyanın insanları hareketsiz bir yaşama ittiğinin anlatıldığı eğitimlerde ve çocukları bilgisayar ve televizyon ekranlarında mümkün olduğunca uzaklaştırmanın bunun yerine spor faaliyetlerine yönlendirmenin en akıllıca tercih olacağının altı çizildi.
     Eğitimlerde ayrıca kursiyerlerin soruları cevaplanırken her gün biraz daha sağlıksız bir hayata iten günlük beslenme yanlışlıklarına değinildi.
    
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehirden Obezite eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER