Kocaeli itfaiyesi, 21 ilden 31 itfaiyeciye

Kocaeli itfaiyesi, 21 ilden 31 itfaiyeciye eğitim verecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, 21 ilden 31 itfaiyeciye eğitim verecek.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, KOBİTEMin Türkiye Belediyeler Birliği ile 2010 yılından bu yana yürüttüğü çalışma kapsamında 23. grubun eğitimlerine başlandığı belirtilerek, 3 hafta boyunca itfaiyecilere mesleki itfaiyecilik bilgilerinin aktarılacağı kaydedildi.
     Eğitimlerin ana konusunun yangınları önleme, yangınla mücadele ve trafik kazalarında kurtarma olduğu ifade edilen açıklamada, yüksek açı kurtarma, kentsel arama ve kurtarma, kuyulardan ve dar alanda kurtarma teknikleri, tehlikeli kimyasalların taşınması konularını da içerdiği bildirildi.
     Açıklamada, 2010 yılında başlanan eğitimlere Türkiyenin farklı illerinden toplam 662 itfaiyecinin katıldığı hatırlatılarak, Kazakistan, Tataristan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Makedonyadan da itfaiyecilerin KOBİTEMde yapılan eğitimlere katıldığı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu ise yapılan eğitimlerin Türk itfaiyeciliğinin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, yapılan bilgi paylaşımı neticesinde itfaiyecilerin benzer olaylar karşısında uygulayacakları yöntemlerin bir standarda kavuşacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli itfaiyesi, 21 ilden 31 itfaiyeciye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER