Kocaeli Üniversitesinden kısa kısa

Kocaeli Üniversitesinden kısa kısa -Mezuniyet sonrası tıp eğitimi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Tıp Eğitimini Geliştirme Derneği(TEGED) tarafından "Mezuniyet sonrası Tıp Eğitimi" konulu sempozyum düzenlendi.
     KOÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyumun açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, TEGED Başkanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve akademisyenler katıldı.
     Prof. Dr. Gökalp burada yaptığı konuşmada, tıp eğitiminde en önemli noktaların öğretim ve araştırma olanaklarının kalitesi, uluslararası öğrenci sayısı ve mezuniyet sonrası istihdam olduğunu belirterek, "Tıp Fakültesinin sahip olduğu akreditasyon belgesi şimdiye kadar göstermiş olduğumuz eğitim ve araştırma olanaklarının iyileştirilmesi yönündeki çabamızı yansıtmaktadır" dedi.
     Program akışı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hatun, "Tıp eğitimi çok önemli olmasına rağmen bu konuda emek harcayanlar sayıca çok az" ifadesini kullandı.
     Tıp eğitiminde fiziki güç ve moral açısından eksiklikler olduğunu belirten Prof. Dr. Abacıoğlu ise Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (TUS) etkilerinin tartışılmasına ve bu konuda iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu söyledi.
    
     -Radyoaktif Atıkların Biyolojik Nakli
    
     KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Fukushima Nükleer Patlamasından Kaynaklanan Radyoaktif Atıkların Biyolojik Nakli" başlıklı konferans, Morfoloji Binası Salon Anadoluda gerçekleştirildi.
     ABD New York Stony Brook Üniversitesi Deniz ve Atmosfer Araştırmaları Merkezinden Prof. Dr. Nicholas S. Fisherin konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Halis Aygün, akademisyenler ve öğrenciler de hazır bulundu.
     Prof. Dr. Fisher, konferansta Fukushima Nükleer Santralinde oluşan sızıntı sebebiyle Pasifik Okyanusuna yayılan nükleer atıkların deniz canlılarının vücudunda birikmesi ve bunun oluşturduğu sağlık risklerini anlatan bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Üniversitesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER