Kocasinan Belediyesi, organik domates fidesi dağıtacak

Kocasinan Belediyesi, organik domates fidesi dağıtacak


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediyesi, vatandaşlara yerli organik domates fidesi dağıtacak.
     Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaptığı açıklamada, organik üretim ve tüketimi desteklemek, sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla bu yıl da yerli domates fidesi dağıtacaklarını bildirdi.
     Genetiği değişmemiş, çekirdek ömrü devam eden, yerli sebze-meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla vatandaşlara domates fidesi dağıttıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Gelecekte bilimsel temellere dayalı olarak organik tarımı yönlendirecek gençlerin yetişmesine destek sağlamak istiyoruz. Bu amaçla Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okuluna özel olarak sipariş verdik. Burada öğretim üyelerinin kontrolünde öğrencilerimiz Kayseri için yerli ve hibrit olmayan domates fideleri üretti. Pazartesi günü 11.00-12.00 saatleri arasında belediye hizmet binası önünde vatandaşlarımıza 14er adet organik domates fidesi dağıtacağız. Bu fideler, sadece tüketim amacıyla domates yetiştirmekten ziyade, çekirdeklerinin alınması içindir. Vatandaşlarımız, bu çekirdeklerle gelecek yıllar için hibrit olmayan organik fide yetiştirecekler ve organik tarıma katkı sağlayacaklar.
     (TEV-ORC)
<< Önceki Haber Kocasinan Belediyesi, organik domates fidesi dağıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER