Konyada Mahmut ile Yezida oyunu izleyiciyle

Konyada Mahmut ile Yezida oyunu izleyiciyle buluştu


KONYA (A.A) - Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan, Murathan Munganın yazdığı, Tolga Özenç Özençelin yönettiği Mahmut ile Yezida isimli oyun izleyicileri ile buluştu.
     Programın açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Dilek Sabancının çok arzu etmesine rağmen rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadığını belirterek, kendisinin izleyicilere yazdığı mektubu okudu.
     Sabancı, mektubunda, Kültür ve Medeniyetler şehri Konyaya en son 2007 yılında geldiğimde Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarını açmıştık. Bugün ise konservatuvarımızdan yetişen değerli sanatçılar performanslarını sergiliyorlar. Ne mutlu bize. Konservatuvarın bu denli büyüdüğünü bilmek ve başarılarını takip etmek beni çok heyecanlandırıyor. Buna destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.
     Mardinde iki düşman köyün gençleri olan Mahmut ile Yezidanın aşklarını ve çaresizliklerini konu alan 2 perdelik oyun, etkileyici sahne performansları ve görselliği ile izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren oyun sonunda genç sanatçılar uzun süre alkışlandı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada Mahmut ile Yezida oyunu izleyiciyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER