Konyada 5 yıl önce kaybolan kişinin

Konyada 5 yıl önce kaybolan kişinin cesedinin bulunması -Gözaltına alınan; öldürülen kişinin eşi, kayınpederi, kayınvalidesi, kayınbiraderleri ve yengesinin de aralarında olduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi -Cinayetin, öldürülen kişi


KONYA (A.A) - Akşehir ilçesinde 2008de kaybolan kişinin cesedinin kuyuda bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan; öldürülen kişinin eşi, kayınpederi, kayınvalidesi, kayınbiraderleri ve yengesinin de aralarında bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi.
     Bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi boş su kuyusuna atılan Arif Er (43) cinayetiyle ilgili yakalanan eşi Melek Er (43), kayınpederi Mustafa G. (63), kayınvalidesi Aysel G. (61), kayınbiraderleri Ali Osman G. (42), Eyüp G. (33) ve Yakup G. (29), yengesi Fikriye G. (30) ile eşinin akrabası Nasrettin Önün (58) polisteki işlemleri tamamlandı.
     Sağlık kontrolünden geçirilen 8 zanlı, Akşehir Adliyesine sevk edildi.
    
     -Annesi, üç yıl sonra kayıp başvurusu yaptı-
    
     Arif Erin öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ise ortaya çıkmaya başladı.
     Döndü Er, 11 Mayıs 2011de polise 1 Temmuz 2008den bu yana oğlu Arif Erden haber alamadığını bildirdi.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kayıp kişinin eşi Melek Erin ifadesine başvurdu.
     Melek Erin, "Alkol kullanan eşim sürekli beni dövüyordu. Para istiyor, vermeyince şiddet uygulamaya devam ediyordu. En son elbiselerini alarak evden ayrıldı. 3-4 ay sonra da telefonla arayarak, Beni arayıp sormayın, gelmeyeceğim. Ne haliniz varsa görün dedi. Biz de peşine düşmedik" dediği öğrenildi.
     Polis, Arif ve Melek Er çifti arasında şiddetli geçimsizliğin yaşandığını, zaman zaman kadının şiddet gördüğü gerekçesiyle polis merkezine gittiğini öğrendi.
     Kadının, kocasının tekrar kendisine şiddet uygulayabileceği düşüncesiyle şikayetçi olmadığı belirlendi.
    
     -Şüphe çekmemek için eşini aramaya gitmiş-
    
     Kayınvalidesini polise gitmemesi için çeşitli bahanelerle oyalayan Melek Erin, şüphe çekmemek için çevresindekilere; akrabası Nasrettin Ö. ile birlikte eşini aramaya gittiğini söylediği tespit edildi.
     Polis, Arif Erin banka hesaplarında hareketliliğin olmaması ve hiçbir resmi kuruma başvurmaması üzerine öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu.
     Çalışmanın tamamlanmasının ardından eş zamanlı operasyonla Melek Er ile kardeşi Eyüp G. ve Yakup G. Akşehir ilçesinde; annesi Aysel G, babası Mustafa G, diğer kardeşi Ali Osman G, eşi Fikriye G. Muğlada, dayısının oğlu Nasrettin Ö. ise Aydında gözaltına alındı.
     Melek Erin evinde yapılan aramada, tavan katında eşinin elbiseleri bulundu.
     İfadeler doğrultusunda; Eyüp Gnin, ablasına sürekli şiddet uyguladığı eniştesini bıçaklayarak öldürdüğü, cesedi kardeşleri Ali Osman ve Yakup G. ile Çavuşçugöl beldesi yakınlarındaki boş su kuyusuna attıkları ileri sürüldü.
     Erin, polisteki ifadesinde; "Eşim olay günü alkollüydü. Yine beni dövdü. Hatta ellerimi ayaklarımı bağlayıp tavana astı. Bu duruma komşularım da şahit. Bir şekilde kurtuldum. Dışarıya çıktığımda eşim motosikletiyle bana çarptı. Cebimdeki 5 lirayı alıp gitti. Babamın evine gidip durumu anlattım. Eşim yine alkollü, babamın evine geldi. Burada tartışma yaşandı. Kardeşlerim otomobille eşimi götürdü. Kardeşlerim, benim yüzümden katil oldu" dediği öğrenildi.
     Akşehirde yaşayan ve hakkında 2011 yılında kayıp başvurusunda bulunulan Arif Erin cesedi, iki gün önce boş su kuyusunda bulunmuştu. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada 5 yıl önce kaybolan kişinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER