Konya, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler

Konya, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Bölge Teşkilatı Eşbaşkanı oldu


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliğinde Bölge Teşkilatı Eşbaşkanının Konya olduğunu söyledi.
     Akyürek, "Mahalle Meclisi" programında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliğinin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısında Eşbaşkanlığa Konyanın getirildiğini bildirdi.
     Uluslararası arenada yapılan çalışmaların Konyaya prestij kazandırdığını kaydeden Akyürek, birliğin yönetim kurulu ve konsey toplantısının yıl sonunda Konyada yapılacağını belirtti.
     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın başkanlığında yürütülen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği, yıl sonunda gerçekleşecek Yönetim Kurulu ve Konsey toplantısına Konya ev sahipliği yapacak.
     Akyürek, 140 ülkeden önde gelen belediye yöneticilerin katıldığı bu toplantıda Konyanın tanıtımı yapıldı. Böylece, bölge eşbaşkanlığını da Konyamıza taşımış olduk. Bunlar dünya şehirleri arasında Konyamıza itibarlı bir yer kazandırıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Konya, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER