Konya Büyükşehir Belediyesinden Fener Alayı programı

Konya Büyükşehir Belediyesinden Fener Alayı programı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, üç ayların gelişi dolayısıyla Fener Alayı programı düzenledi.
     Kültürpark Amfi Tiyatroda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Fener Alayı için bir araya gelen binlerce insanın, birlik ve beraberlik içinde bir Konya tablosu sergilediklerini söyledi.
     Konyanın her zaman ve her alanda örnek bir şehir olduğunu ifade eden Akyürek, "Üç ayların hemen başında, Regaip Kandili öncesi düzenlenen Fener Alayı programı, kültürümüzün ve değerlerimizin yaşatılması, inancımızın yansımasının halkımızla paylaşılması açısından son derece önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Üç ayların tüm insanlık için hayırlar getirmesini, zulüm gören insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Akyürek, Reyhanlıdaki patlamalarda şehit olanlara Allahtan rahmet diledi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin ise üç ayların başlaması dolayısıyla program düzenleyerek, Konyanın önemli bir geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Programda, Hacivat-Karagöz, paytak, ip cambazı gibi gösterilerin ardından, çocuklara fener hediye edildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyesinden Fener Alayı programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER