Konya İl Özel İdaresinden organik lojistik

Konya İl Özel İdaresinden organik lojistik merkezleri


KONYA (A.A) - Konya Özel İdaresi İl Genel Meclisi, organik tarım çalışmalarının yoğunluk kazandığı Konyada, organik lojistik merkezleri kurulması için çalışma başlattı.
     Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, yaptığı açıklamada, özellikle organik tarımın öne çıktığı ve soğuk hava deposu bulunan ilçelerdeki depoların, verimli kullanılabilmesi ve diğer ilçelerde de yeni depolar kurulabilmesi için bir proje yaptıklarını belirtti.
     Selvi, mülkiyeti Konya İl Özel İdaresine ait olan soğuk hava depolarında, soğutma, şoklama ve kurutma ünitelerinin olacağını belirterek, depoların nakliye ve pazarlama bölümlerini de içine alan entegre tesisleri oluşturulacağını söyledi.
     Eğitime şartlı bağışların da görüşmeye açılacağı meclis toplantılarında, ihalesi ve geçici kabulü Konya İl Özel İdaresince yapılan Hız Tespit Sisteminin Konya Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin değerlendirileceğini aktaran Selvi, sistemin kazaları azaltabilmek ve trafik kültürünü olumlu yönde oluşturmak amacıyla, İstanbul Yolu Caddesi, Beyşehir Çevre Yolu Caddesi ve Adana Çevre Yolu Caddesi üzerinde 1. etaba kurulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya İl Özel İdaresinden organik lojistik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER