Konya Metal İşleme Makineleri Fuarı açıldı

Konya Metal İşleme Makineleri Fuarı açıldı -22 ülkeden 360 firmanın katıldığı fuarda, 750 marka ve yaklaşık bin 600 ürün sergileniyor


KONYA (A.A) - TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, Konya Metal İşleme Makineleri Fuarı açıldı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, fuarların düzenlendiği şehir ve bölgenin marka değerini önemli ölçüde etkileyen organizasyonlar olduğunu söyledi.
     Açılış konuşmalarında söz alanların yenilikçilik ve nitelikli eleman konusuna değindiklerini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     Bu yönden bakınca her il kendisini inşa sürecinde. Bu süreçte Konya da rolünü oynuyor. Sanayi Odası ve Mevlana Kalkınma Ajansı bir Ar-Ge merkezi projesi üzerinde çalıştı. Bu çalışmanın ihalesi yapıldı ve önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacak. 4 üniversitesi bulunan ve 5incisi kurulma aşamasında olan Konya için ciddi bir Ar-Ge merkezi kuruluyor.
     Nitelikli eleman eksikliğinin ciddi şekilde hissedildiğini ifade eden Doğan, mesleki eğitim alanındaki derslik açığını gidermek için çalışmalar yapıldığını vurguladı.
     TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 10 yıldır sürdürdükleri KONMAK, KONELEX VE İSKON Fuarlarının bu yıl da dopdolu olduğunu dile getirdi.
     Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sektörün fuardan beklentileri çok yüksek. Önemli sanayi şehirlerinden Konya, sektöre önemli katkıda bulunacak. 22 ülkeden 360 firma ve temsilcisinin katıldığı fuarda 750 marka ile bin 600 ürün görücüye çıkıyor. Fuarda Türkiyenin en önemli üretici ve ithalatçı firmaları yer alıyor. Üretimin her safhasında ihtiyaç duyulan ürünler bu fuarda yerini aldı ve bir endüstri zirvesi oluşturdu. Fuarın sektöre önemli katkılarının olacağını düşünüyorum.
     Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de ülkedeki gelişmişlik düzeyini gösteren sektörlerin başında makine sektörünün geldiğini aktardı.
     Ülke olarak 2023 yılında makine sektöründe 100 milyar dolar ihracat hedeflediklerine dikkati çeken Öztürk, Sektörde faaliyet gösteren firmalar için iki konu çok önemli; bunlar Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıdır. Bizler bu faaliyetlere ağırlık vermeli ve ürünlerimizi çeşitlendirmeliyiz diye konuştu.
     Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezerek ilgililerden bilgi aldı.
     Fuar, 7 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konya Metal İşleme Makineleri Fuarı açıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER