Konyaaltı Belediyesi Meclisi, cemevleri ibadet yeri kabul etti

Konyaaltı Belediyesi Meclisi, cemevleri ibadet yeri kabul etti

Antalya Konyaaltı Belediye Meclisi cemevlerinin ibadet yeri kabul etti. Kararda ayrıca belediye imkanlarının diğer ibadethaneler gibi yararlandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Konyaaltı Belediyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı, Meclis gündemine taşıdı. İlçedeki cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi ve bu mekanların resmi ibadet yerleri olarak kabulünü içeren karar, Konyaaltı Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Cemevlerinin tüm Türkiye'de ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, laik bir ülkede herkesin inancını özgürce yaşamasının teminat altına alınması gerektiğini söyledi. Belediye olarak tüm inançlara eşit mesafede olduklarını belirten Böcek, "Bu eşit yaklaşımın gereği, konuyu meclis gündemimize taşıdık. Ak Parti ve MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımda bu önergeye imza atarak bizlere destek verdi. Meclisin oy birliğiyle aldığı bu kararın başta Alevi dostlarımız olmak üzere herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir kez daha Konyaaltı Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.
Konuyu takip eden Konyaaltı Alevi Kültür Derneği Başkanı Tahsin Akpınar da Başkan Böcek'e teşekkür etti. Alınan karar doğrultusunda cemevlerinin bakım, onarım ve temizliği diğer ibadethanelerde olduğu gibi belediye tarafından kaynak ayrılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Konyaaltı Belediyesi Meclisi, cemevleri ibadet yeri kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER