Kopan kolu yerine dikilip deri nakli

Kopan kolu yerine dikilip deri nakli yapıldı -Konyada bir kişinin buğday helezonuna kaptırması sonucu kopan sol kolu, 4 saat süren operasyonla 2 milimetrelik damar ve sinirler mikroskop altında birleştirilerek yerine dikildi -


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada bir kişinin buğday helezonuna kaptırması sonucu kopan ve sadece derinin tuttuğu sol kolu 4 saat saat süren operasyonla 2 milimetrelik damar ve sinirler mikroskop altında birleştirilerek yerine dikildi. Kasık bölgesinden alınan derinin de koluna nakledildiği hasta, parmaklarını oynatmaya başladı.
     Ali Candan (33), Ilgın ilçesinde buğday helezonuna sol kolunu kaptırdı. Kolunu sadece derinin tuttuğu hasta, Konya Medicana Hastanesine götürüldü.
     Hemen müdahale edilmediğinde işlevini tamamen yitirecek olan kol için operasyon kararı alındı. Candanın kolu 4 saat süren başarılı bir operasyonla 2 milimetrelik damar ve sinirleri mikroskop altında birleştirilerek yerine dikildi. Ayrıca hastanın kasık bölgesinden alınan deri, koluna nakledildi.
     Ali Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolunu o halde gördüğünde çok korktuğunu söyledi.
     Ben zaten kolumdan vazgeçmiştim. Sadece hayatta kalabilir miyim diye düşünmeye başlamıştım diyen Candan, operasyon sonrası parmaklarını oynatmaya başladığını belirtti.
    
     -Kıldan ince dikişler atıldı-
    
     Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün de Candanın kendilerine getirildiğinde kolunu sadece derinin tuttuğunu ifade etti.
     Koldaki cilt altı dokuların tahrip olduğunu anlatan Öğün, şunları kaydetti:
     Hemen müdahale yapılmadığında sadece kol değil, hasta da kaybedilebilirdi. Kemikleri parçalanmış olan kolda deri de bulunmuyordu. Deri yüzülerek koldan ayrılmıştı. Hastaya 4 saat süren bir operasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 milimetrelik damarlar ve sinirler mikroskop altında birleştirildi. Hastanın koluna kıldan ince dikişler atıldı. Kasık bölgesinden aldığımız deriyi de koluna naklettik. Parmaklarını oynatmaya başlayan hastanın sağlık durumu iyiye gidiyor.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kopan kolu yerine dikilip deri nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER