KOSGEBden, Vana 25 milyon liralık kredi

KOSGEBden, Vana 25 milyon liralık kredi desteği


VAN (A.A) - Vanda yaşanan deprem nedeniyle esnaf, sanatkar ve KOBİlerin kullanımına sunulan Acil Destek ve İşletme Sermayesi Destek kredilerinin yedek listesinde bulunanlar için, 25 milyon lira kaynak aktarıldığı belirtildi.
     Maliye Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Vanda meydana gelen depremler nedeniyle sıkıntılı olan esnaf, sanatkar ve KOBİlerden, Acil Destek ve İşletme Sermayesi Destek kredilerinin yedek listesinde bulunanlara 25 milyon lira kaynak aktardı.
     KOSGEB Dairesi Başkanlığı Van Hizmet Müdürlüğü destekli faizsiz verilen 100 bin lira üst limitli Acil Destek Kredisi ile 30 bin lira üst limitli İşletme Sermayesi Destek Kredisi alamayanları sevindiren haber Maliye Bakanlığından geldi.
     Konu ile ilgili açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, sorunu 23 Ekimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Vana gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşeke aktardığını anımsattı.
     Bu çerçevede yedek listede bulunanlar için dün 25 milyon lira kaynak aktarıldığını, kaynağın sadece Van ve ilçelerindeki esnaflar için kullanılacağını kaydeden Nadiroğlu, şöyle konuştu:
     Şimdiye kadar üst limiti 100 bin lira olan Acil Destek Kredisinden faydalanan bin 861 kişiye, toplam 162 milyon 108 bin 815 lira kredi kullandırıldı. 409u bankaların genel müdürlüklerinden olmak üzere, 753 kişinin işlemleri devam ediyor. Üst limiti 30 bin lira olan İşletme Sermayesi Destek Kredisi için ise şimdiye kadar 2 bin 151 işletmeye, 62 milyon 51 bin 121 lira ödeme yapıldı. 674ü bankaların genel müdürlüklerinden olmak üzere bin 589 işletmenin ise işlemleri sürüyor.
     Nadiroğlu, kredilerin vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanınınsa 3er aylık eşit taksitler halinde, toplam 36 ay olarak uygulanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber KOSGEBden, Vana 25 milyon liralık kredi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER