KOSGEBin girişimcilik kursları

KOSGEBin girişimcilik kursları -KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Tüysüz: -2010 yılından bu yana 120 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik, eğitim alan 6 bin kişi kendi işini kurdu


UŞAK (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, 2010 yılından bu yana düzenledikleri girişimcilik kurslarına 120 bin kişinin katıldığını, 6 bin kişinin kendi işini kurduğunu söyledi.
     Tüysüz, KOSGEB Uşak Hizmet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu sertifika törenine katıldı.
     Törende konuşan Tüysüz, Türkiyenin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için girişimcilik faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini, KOSGEBin girişimciliğin geliştirilmesi için 2010 yılında bu yana büyük bir atılım içinde olduğunu belirtti.
     Tüysüz, şöyle konuştu:
     2010 yılından bu yana 120 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik, eğitim alan 6 bin kişi kendi işini kurdu. Artık liselerde dahi girişimcilik eğitimi vermeye başladık. Yapılan gayretli çalışmalar sonucu ülkemizin uluslararası girişimcilik endeksi yüzde 5,6dan yüzde 12ye yükseldi. Girişimcilik eğitimi verdiğimiz 120 bin kişinin yüzde 45i kadınlardan oluşuyor. Kurslar sonrası kendi işini kuran 6 bin kişiden yaklaşık 3 bini kadın. Uluslararası kriterlere göre girişimcilik eğitimleri sonunda kendi işini kuranların oranı yüzde 5 olursa verilen eğitimlerin başarıya ulaştığı kabul edilir. Ülkemiz bu oranı aşmış durumda.
     Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise yaptığı konuşmada girişimcilik ruhunun artık ülkemizin dört bir köşesinde filizlendiğini, bunda devletin sağladığı desteklerin büyük katkısının bulunduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan 200 kişiye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber KOSGEBin girişimcilik kursları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER