KOSGEB Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı yapıldı

KOSGEB Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.
     Vali Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, ATSO, AESOB, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Serbest Bölge ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği temsilcileri katıldı.
     Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, sektör temsilcilerinin aralarındaki iletişimin, bilinirliğin artırılması ve bilgilerin tazelenmesi için bir araya geldiklerini belirterek, KOSGEBin Türkiye genelinde 17 iş geliştirme merkezi olduğunu, Antalyada da bir iş geliştirme merkezi kurulması için çalışmalara başlanılması yönünde ilgililere talimat verdiğini söyledi.
     Uygulamalı girişimcilik eğitiminin önemine değinen Vali Altıparmak, bu eğitimin Antalyada iş kurulmadan önce bir ön koşul haline getirilmesi konusunda ilgililerden çalışma başlatmalarını istedi.
     KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ise KOSGEBin uyguladığı çeşitli destek ve politikalarla KOBİlerin ekonomideki payını ve etkinliğini artırdığını, rekabet güçlerinin yükseldiğini ifade ederek, sanayide entegrasyon ve teknolojik seviyelerini daha üst düzeye çıkarmayı amaçlayan kanunla görevlendirilmiş tek kurum olduklarını vurguladı.
     Akgün, Antalyada Temmuz 2010da faaliyete geçen Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğünde halen 18 personel görev yapıyor. 2012 yılında KOSGEB destekleri hakkında 74 adet bilgilendirme eğitimi düzenleyerek yaklaşık 3 bin kişiyi bilgilendirdik. 2011 yılında KOBİlere 2 milyon 235 bin lira destek verdik, bu miktar 2012 yılında 3 milyon 271 bin liraya ulaştı diye konuştu.
     Akgün, 2013 yılı hedeflerinin 4 milyon 500 bin lira olduğunu belirterek, desteklenen işletme sayısı bakımından da iller arasında Antalyanın 19uncu sıradan 12nci sıraya yükseldiğini anlattı.
     Geçen yıl 31 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi yapıldığını, bu sayının 2012de 41e yükseltildiğini ifade eden Kazım Akgün, 2011 yılında 748 kişi bu eğitimlere katılmış iken 2012 yılında bin 253 kişinin katılımı gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimler sonunda 2011 yılında 57 adet yeni işletme kurdurulmuş iken 2012 yılında 103 adet yeni işletme kurdurulmuştur dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber KOSGEB Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER