Köy halkı baz istasyonuna karşı eylem

Köy halkı baz istasyonuna karşı eylem yaptı -Burdurun Kayaaltı köyünde kurulması planlanan baz istasyonuna karşı köylüler protesto gösterisi düzenledi -Jandarmanın uyarısıyla dağılmayan bir kişi çıkan arbedede yaralandı (F


BURDUR (A.A) - Burdurun Kayaaltı köyünde bir GSM şirketinin baz istasyonu kurma girişimine karşı köy halkı protesto gösterisi düzenledi.
     Kayaaltı köylüleri, bir GSM firmasınca baz istasyonun kurulacağı tepelikte toplanarak, eylem yaptı. Baz istasyonunun kurulmasını istemeyen köy halkı, iş makinesinin çalışma yapmasını engelledi.
     Olay yerine gelen jandarma ekipleri, köy halkını dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan köy halkı ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Bu sırada köy halkından Yunus Esen, kolundan ve sırtından yaralandı, bir kişi de fenalaştı. Yunus Esen, Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fenalaşan kişiye de olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.
     Kayaaltı Köyü Muhtarı Kadir Kalaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy sakinlerinin sağlığa zararlı olduğu söylenen baz istasyonunun kurulmasını istemediğini söyledi.
     Tepkilerine rağmen şirketin baz istasyonu kurma girişiminde bulunduğunu anlatan Kalaycı, Köyümüze daha önce iki baz istasyonu kuruldu. Köyde çok sayıda kanser hastalığına yakalanan kişi var. Ayrıca ürünlerimizden verim alamıyoruz. Bu nedenle baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz diye konuştu.
     Kalaycı, firmanın kararından vazgeçinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.
     Yaşanan arbededen sonra olay yerinden ayrılmayan köylüler iş makinesinin önünde oturarak eylemlerine devam etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe - Hüseyin Kanber / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Köy halkı baz istasyonuna karşı eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER